West Ham med utrolig snuoperasjon mot Tottenham

West Ham så ut som tapere på 0-2, men klarte å snu kampen mot Tottenham og avanserte til kvartfinalen i ligacupen med 3-2-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – West Ham 2-3:

Tottenham eide kampen i 1. omgang og ledet 2-0 ved pause etter mål fra Moussa Sissoko og Dele Alli.

Se den utrolige snuoperasjonen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

West Ham hadde derimot ikke sagt sitt og snudde det hele etter en begredelig innsats de første 45 minuttene. Etter to kjappe mål fra André Ayew var lagene like langt etter at timen var spilt. Angelo Obinze Ogbonna ble den store helten da han gjorde 3-2 med 20 minutter før slutt.

Skuffet Pochettino

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var naturligvis svært skuffet etter kamp.

– Vi scoret to mål og det så ut som kampen var over, men så sluttet vi å være aggressive og slapp inn tre mål på 15 minutter. Slikt kan ikke skje – det er vanskelig når du ikke er på samme nivå som motstanderen mentalt, konstaterte Pochettino etter kampen ifølge BBC.

West Ham-manager Slaven Bilic var svært fornøyd med responsen på det stygge 0-3-tapet for Brighton forrige helg.

– Vi var langt nede i pausen, men ikke på samme måte som mot Brighton. Guttene responderte på beste vis ved å score tre mål mot et lag som ikke slipper inn mål. Vi fortjente dette, og det er en vitamininnsprøytning for oss, sa Bilic ifølge BBC.

Tidligere Everton-spiller Leon Osman satt i BBCs radiostudio under kampen. Han påpeker at dette var godt nytt for en presset Slaven Bilic.

– Det er ikke en overdrivelse å si at slikt kan endre en sesong – et slikt resultat inspirerer deg. Ingen forventet dette, og vi diskuterte til og med i pausen om Slaven Bilic fortsatt kom til å ha en jobb til helgen, sa Osman.

Kane fikk hvile

Tottenham og Harry Kane har bøttet inn mål i det siste. Kane fikk derimot hvile onsdag, men det var likevel et sterkt mannskap Mauricio Pochettino kunne skilte med.

West Ham har hatt en dårlig start på sesongen, og mye har tydet på at kroaten Slaven Bilic kunne bli den neste som må forlate en Premier League-klubb denne sesongen.

Fra før har tre klubber kvittet seg med treneren. Crystal Palace, Leicester og nå senest Everton. Nå synes det som om Bilic har fått en liten pustepause.

Det hadde gått snaue seks minutter da Tottenham fikk kontre. En lang ball ble stusset videre til Son Heung-min og sendte ballen til Moussa Sissoko som var i en langt bedre posisjon. Sissoko scoret sikkert.

Dele Alli økte til 2-0 etter 37 minutter på et nytt flott angrep. Det gikk 15 trekk før han avsluttet med et velrettet skudd.

Alli hadde også en god mulighet på en heading litt tidligere, men da slo Adrian til med et mesterlig redning.

West Ham var nesten ikke i nærheten i 1. omgang, men etter ti minutter etter hvilen fant Ayew nettmaskene. Samme mann var frampå og stupte inn utligningen fem minutter senere. Målet kom etter et godt satt opp angrep hvor Tottenham-forsvaret ble satt under et skikkelig press.

På en corner etter 70 minutter fikk Ogbonna gå opp inne i feltet og heade inn West Ham i en 3-2-ledelse. Gjestene klarte å stå imot Spurs-presset de siste minuttene av kampen.

Femte runde av ligacupen trekkes torsdag 17.00 norsk tid. Disse lagene er i potten:

West Ham, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Bristol City, Arsenal, Bournemouth og Leicester.

(©NTB/ TV 2 Sporten)