Everton-manageren tapte i debuten – Caballero hylles

Antonio Conte seiret i David Unsworths første kamp som Everton-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Everton 2-1:

David Unsworth fikk en tøff debutkamp som Everton-manager med Chelsea på motsatt banehalvdel. Fra laget Ronald Koeman valgte i stortapet mot Arsenal byttet han ut fem spillere, og den midlertidige manageren gikk defensivt ut i 1. omgang mot de blå fra London.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Antonio Rüdiger scoret kampens første mål etter en dødballsituasjon. Tre minutter på overtid spilte Willian vegg med Cesc Fábregas, og fullførte med en utsøkt avslutning via stolpen og i mål.

Like etter reduserte Calvert-Lewin, men målet kom for sent til at Everton rakk å komme seg tilbake.

I 2. omgang presset Everton voldsomt på for utligningen, og hadde flere gode sjanser. Men evigunge Willy Caballero ville det annerledes.

– Chelsea bør kollektivt takke Willy Caballero om de går videre, konstaterte Viasat-kommentator Arnstein Frilling.

– At Everton ikke har scoret et mål er jo smått utrolig. Caballero leverer, fastslo TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

Positive tegn

Begge lag stilte reservepreget på Stamford Bridge. For Chelsea var Pedro, Cesc Fábregas og Álvaro Morata på benken, mens Deadline Day-signeringen Danny Drinkwater debuterte. For Everton ble sommerens storsigneringer Gylfi Sigurdsson og Michael Keane hvilt.

Tidligere Arsenal-forsvarer Martin Keown mente David Unsworth kunne ta med seg noe positivt etter kveldens forestilling.

– Om jeg var han, ville jeg sett på dette som oppløftende. De har truffet tverrliggeren og hatt store målsjanser. De har sett mye mer angrepsvillige ut enn de gjorde tidligere, skrøt Keown etter han hadde kommentert kampen for BBC.

Defensive Everton

Etter 26 minutter fikk Chelsea både kampens første sjanse og mål. Etter en kort corner serverte Charly Musonda et perfekt innlegg til Antonio Rüdiger på bakerste, som med hodet lobbet den like perfekt over Jordan Pickford i Everton-buret.

– Det hadde jo ikke kunnet bli mer passivt av Everton om de hadde prøvd, skrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter om Evertons forsvarsarbeid i forkant av målet.

Deretter spilte Chelsea seg til noen halvsjanser, men måtte vente helt til 43. minutt før de var i nærheten av å overliste Jordan Pickford. Willian spilte frem offensive Davide Zappacosta, som klinket ballen i nettveggen fra skrått hold.

– Scoringen var i og for seg den eneste ordentlige målsjansen i kampen. I tillegg har Chelsea noen halvsjanser, mens det er absolutt null og niks å registrere for Everton, oppsummerte Viasat-kommentator Arnstein Frilling da lagene gikk til pause.

Everton-legende Leon Osman skrøt av Evertons taktikk etter halvspilt kamp.

– Everton ser mye mer solide ut i dag. Du bør starte med å sette en bakre firer, og det er hva Unsworth har gjort i dag, sa Osman da han kommenterte kampen for BBC.

Everton var offensive i 2. omgang

Merseyside-klubben gikk mer offensivt til verks i 2. omgang, og allerede etter ti minutter fikk Wayne Rooney en gigasjanse til å utligne.

Mirallas headet ballen ned til kraftspissen, men en god Willy Caballero kom seg kjapt nok ut til å hindre Rooneys avslutning. Like etter ble Caballero svært presset da han mottok et tilbakespill, og han sendte ballen rett til Lennon. Vingens førstetouch ble for dårlig, og igjen kom Chelseas målvakt til unnsetning i siste liten.

Everton fortsatte det voldsomme presset, og bare en god Caballero stoppet forsøk fra Jagielka og Mirallas.

– Chelsea bør kollektivt takke Willy Caballero om de går videre, konstaterte Frilling.

– Chelsea henger i tøylene nå. De klarer ikke å beholde ballen, sa Martin Keown da han kommenterte for BBC.

Plutselig åpnet det seg opp en enorm mulighet for hjemmelaget. Batshuayi plukket opp et håpløst tilbakespill fra Rooney, men Pickford kom akkurat på ballen da belgieren skulle tuppe den i mål. På jakt etter returen krasjet spissen i stolpen, men kom seg raskt på beina igjen.

I kampens 80. minutt traff innbytter Lookman tverrliggeren med et langskudd, men nærmere kom ikke David Unsworths menn før Willian ble matchvinner etter en flott avslutning og pent veggspill med Cesc Fábregas. Calvert-Lewin reduserte like etter, men målet kom for sent til at Everton rakk å gjøre noe med Chelseas ledelse.

Femte runde av ligacupen trekkes torsdag 17.00 norsk tid. Disse lagene er i potten:

West Ham, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Bristol City, Arsenal, Bournemouth og Leicester.

Lagoppstillinger:

Chelsea (3-4-3): Caballero; Rüdiger, Christensen, Cahill; Zappacosta, Ampadu, Drinkwater (Fábregas), Musonda (Pedro); Kenedy, Willian, Batshuayi (Morata).

Everton (4-3-3): Pickford; Kenny, Jagielka, Williams, Baines; Baningime, McCarthy (Calvert-Lewin), Davies; Lennon (Lookman), Rooney (Niasse), Mirallas.