ISOLERT: Sundby har vært isolert fra resten av troppen på grunn av mageproblemer.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ISOLERT: Sundby har vært isolert fra resten av troppen på grunn av mageproblemer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Johnsrud Sundby isolert fra lagkameratene

Langrennsstjernen har pådratt seg magesjau i Val Senales.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nå har jeg ikke gått ut døren de siste 36 timene. Jeg har spist eller fått i meg noe rar mat, så det er ikke noe som smitter. Jeg er isolert til i morgen tidlig, fortalte Martin Johnsrud Sundby på pressekonferansen i Val Senales onsdag.

For tiden er Johnsrud Sundby med det norske landslaget på høydesamling i Italia, men avholdt pressekonferanse nettopp fordi han var adskilt fra lagkameratene.

– Det er jo mot oddsen å dra fra ungene og så få magesjau. Natt til i går var ikke festlig, men det går raskt over, sa han.

– Vi har hatt noen episoder med magesjau her i Val Senales tidligere. Vi har strenge rutiner, og prøver å være forsiktig.

– Taper du på at du har vært syk?

– Jeg tror ikke jeg taper noe på det, nei. Jeg har blitt voldsomt dehydrert, noe jeg må kompensere for. Jeg dro hit for å slappe av uansett, og nå har jeg fått en ekstra dag på sengen, sa Johnsrud Sundby.

Han fastslo at det tar på å være far.

– Jeg er her for å komme meg litt unna vanlige rutiner, der det er styring og herjing med familie. Overskuddet er ikke til enhver tid så høyt som det burde være, og derfor har jeg tre uker på å hente meg inn igjen her.

Skiesset forklarte også hvorfor han har trent mindre denne sommeren enn andre.

– Jeg har ikke det samme grunnlaget nå som tidligere i form av treningsmengde. Jeg er sikker på at jeg kan gå fort, men hvor ofte jeg kan gå fort vet jeg ikke. I en OL-sesong gidder jeg ikke å gamble på at jeg sliter meg ut. Da vil jeg heller spisse litt, forklarte han.