FÅR KAMP I VEGAS: Emil Meek møter Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember.
FÅR KAMP I VEGAS: Emil Meek møter Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember. Foto: Tom Szczerbowski

FÅR DRØMMEN OPPFYLT:

– Jeg hylte, løp rundt og fikk lyst til å brenne opp leiligheten min

Emil «Valhalla» Meek forteller om telefonen som fikk ham til å gå fullstendig bananas. Nå ofrer han alt i jakten på det definitive gjennombruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kom den endelige bekreftelsen: Emil «Valhalla» Meek skal møte «The Nigerian Nightmare» Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember.

– Dette er det villeste, det største man kan oppleve. Dette er Champions League, og jeg skal opp mot nummer elleve i verden på samme arena som Floyd Mayweather og Conor McGregor bokset. Hva f*** mer trenger jeg enn det, spør Meek retorisk overfor TV 2 Sporten.

Den etterlengtede telefonen

29-åringen presenterte seg for alvor for MMA-publikumet da han knocket ut brasilianske Rousimar Palhares i løpet av 45 sekunder i Milano i mai 2016. Sjokkseieren ga ham sjansen på den største scenen; i UFC mot Jordan Mein. Meek vant på poeng, fikk fornyet tillit og invitasjon til UFC-stevne i Stockholm. Der skulle han opprinnelig gått kamp mot Nordine Taleb, men en skadd og sønderknust Meek måtte til slutt avlyse.

Veien tilbake var både tøff, uforutsigbar og slitsom. Så kom telefonen.

– Emil, jeg har gode nyheter til deg… Jeg hylte og løp rundt i leiligheten. Jeg var i fyr og flamme og fikk lyst til å brenne opp leiligheten min om det er det som skal til for å vinne. Det var helt rått. Jeg er jo en følelsesladet fyr, så det er mye som skal ut. Jeg har jobbet hele livet mitt for sjanser som denne. Hjertet mitt banker så sykt, forteller Meek.

Kamaru Usman skal ut i kamp mot Emil Meek i desember. Her fra en UFC-kamp mot Sean Strickland i april i år.
Kamaru Usman skal ut i kamp mot Emil Meek i desember. Her fra en UFC-kamp mot Sean Strickland i april i år. Foto: Jeffrey T. Barnes

Angivelig ønsket Usman seg en høyere ranket motstander. Nigerianeren tror imidlertid at ingen andre tør å møte ham.

– Han kan godt se sånn på det. Samme for meg. Jeg er f***ings happy for at jeg får gå match. Jeg kunne gått den enkle veien, men dette er den type match jeg elsker og som får meg til å føle meg levende. Jeg skal fighte mot et monster. Og det er monstre jeg vil ha.

Meek inrømmer imidlertid at han er redd.

Men ikke for å skade meg. Jeg er heller ikke redd for smerte eller juling. Jeg er redd for å ikke prestere så bra som jeg burde. Det er én liten tabbe, så kan alt jeg har jobbet for være tapt. Jeg er redd for å skuffe alle som følger med. Du får ingen sjanse nummer to eller noe returoppgjør. Det er do or die hver gang, sier Meek, som vet at konsekvensen ved et eventuelt tap er enorm.

Himmel eller helvete

For Meek sin del kan det nemlig være nå eller aldri i jakten på det definitive UFC-gjennombruddet.

– Man får ikke så mange sjanser i denne idretten. Det er himmel eller helvete. Men jeg har store drømmer. Jeg skal slå Usman og krige meg oppover. Jeg skal slåss mot topp fem i verden. Også skal jeg gå for tittelen, sier en ambisiøs og selvsikker Meek.

Han anses som underdog før stevnet i Las Vegas.

– Han er ranket høyere enn meg, men jeg har knust og ødelagt en høyere ranket motstander tidligere. Jeg er uansett best når det er mest press, sier Meek, som har planer om å terge Usman når de to møtes på pressekonferanser før kampen.

– Ja, jeg må jo det. Vi er rake motsetninger. Vi er karakteristiske motsetninger; han er sur og stille, jeg er morsom og høylytt.

Oppkjøring i Vegas

Med et budsjett på en kvart million kroner skal Meek, som får økonomisk støtte av hovedsponsor Betsafe, frem mot 30. desember sørge for at minst mulig overlates til tilfeldighetene. Planen er å trene to økter daglig på mellom tre og fire timer.

– Men jeg skal ikke finne opp hjulet på nytt. Jeg vet hvordan jeg skal trene og er en av de bedre i verden på å forberede meg selv og forberede meg på motstanderen. Jeg ofrer alt og går all inn.