LEGENDE: Den legendariske musikeren døde i New Orleans.
LEGENDE: Den legendariske musikeren døde i New Orleans. Foto: Stella Pictures

Fats Domino (89) er død

Den legendariske sangeren, låtskriveren og pianisten er død, melder underholdningsnettstedet TMZ.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Fats Dominos datter var den legendariske musikeren omgitt av familie og venner da han døde, skriver TMZ.

Ifølge nyhetsbyrået AP døde han av naturlige årsaker tirsdag.

På 1950-tallet spilte Domino en svært viktig musikkhistorisk rolle da han var med på å utvikle en ny musikksjanger – rock.

New Orleans-legende

Antoine «Fats» Domino ble født i 1928 i New Orleans, og var sterkt knyttet til byen i den amerikanske delstaten Louisiana. Under orkanen Katrina høsten 2005 ble han og familien reddet fra hjemmet i en båt. Domino mistet de fleste av sine eiendeler, inkludert tre pianoer, under orkanen.

Mange lurte på om han noen gang ville opptre igjen etter dette, men i 2007 var han tilbake på scenen på Tipitna's music club i New Orleans. Etter en rekke tøffe år, ble forestillingen et høydepunkt for mange fans.

– Han er varm, morsom, åndelig, kreativ og ydmyk. Du får ikke mer New Orleans enn det, sa vennen David Lind i et intervju i 2008, ifølge AP.

Mestselgende

Fats Domino debuterte med singelen «The Fat Man» i 1949, og den blir av noen eksperter regnet som den første rock & roll-plata noensinne.

I 1955 slo Fats Domino gjennom på poplistene med « Ain't It A Shame». Året etter slo han gjennom i hele verden med «Blueberry Hill», og han hadde en rekke hits i årene mellom 1955 og 1963, skriver Store Norske Leksikon.

Totalt har han solgt 110 millioner plater, noe som gjør han til den mestselgende svarte 50-tallsrockeren noen sinne.