ANSATT: Claude Puel skal styre Leicester-skuten ut av nedrykksstriden.
ANSATT: Claude Puel skal styre Leicester-skuten ut av nedrykksstriden. Foto: Justin Tallis

Han er ny Leicester-manager

Claude Puel tar over på King Power.

Claude Puel, som fikk sparken av Southampton-styret i juni, er Leicesters nye manager. Det bekrefter klubben på deres nettsider.

Puel skriver under på en avtale som binder ham til klubben til juni 2020. Michael Appleton, som ledet Leicester mot Leeds i ligacupen, blir som assisterende manager.

– Claudes øye for detaljer, kjennskap til stallen vår, og forståelse for potensialet og visjonen til klubben er ekstremt imponerende. Han er perfekt match, sier Leicesters styreformann Aiyawatt Srivaddhanaprabha til deres nettsider.

Han blir deres tredje manager på åtte måneder. Craig Shakespeare tok over Claudio Ranieris jobb i februar, og skrev under på en treårsavtale så sent som i juni. Likevel ble han sparket etter bare åtte serierunder.

Puel er godt fornøyd med å ta over laget som sensasjonelt vant Premier League i 2016.

– Muligheten til å hjelpe klubben med å bygge videre på deres bemerkelsesverdige resultater er enormt spennende. Jeg ser frem til å jobbe med eierne, supporterne, spillerne og de ansatte her, sier Puel.

Etter en svak sesongstart ligger klubben på 14. plass, bare ett poeng foran Everton på 18. plass. På søndag leder han Leicester for første gang mot nettopp Everton. Merseyside-klubben har også sparket manageren sin denne uken, og har ansatt David Unsworth som midlertidig manager.

I Southampton holdt Puel bare én sesong. Han ledet dem til ligacupfinale og 8. plass i Premier League, men gjorde det dårlig i Europa League og røk ut i gruppespillet.

Ifølge Leicester Mercury blir det spekulert i om det var franskmannens taktikk som var årsaken til at han fikk sparken, selv om ingen av partene har kommet med en offisiell uttalelse.

Puel var ingen populær mann på sørkysten, fordi Southampton-fansen var misfornøyde med den defensive taktikken. Laget scoret bare 41 ganger på 38 ligakamper, og maktet ikke å score i noen av de fem siste hjemmekampene den sesongen, ifølge avisen.

I Frankrike har 56-åringen tidligere ledet Monaco, Lyon og Nice. Han vant serien med Monaco, tok Lyon til semifinalen i Champions League og ledet Nice til en imponerende 4. plass i Ligue 1 før han dro til England.