Buksene lover sprett-rumpe – men funker det?

LØFTER OG STRAMMER: Her har testpanelet på seg den ultimate push-up buksa fra Freddy WR.UP med patentert shaping teknologi.
LØFTER OG STRAMMER: Her har testpanelet på seg den ultimate push-up buksa fra Freddy WR.UP med patentert shaping teknologi. Foto: Hege Høpfner
TV 2 hjelper deg: Om du ikke vil trene deg til sprettrumpe, er det flere bukser som skal hjelpe deg godt på vei. Vi har testet push-up jeans.

Se innslaget hos TV 2 hjelper deg på TV 2 Sumo!

Når moten tilsier at rumpe er «in», så følger produktene etter. Du får kjøpt alt fra strømpebukser som strammer opp formene til truser med innlegg.

Mange av de store kleskjedene har for lengst kastet seg på trenden og selger ulike varianter av bukser som skal løfte og forme baken.

– Jeg tror vi står ovenfor en endring av skjønnhetsidealer i motebransjen der vi vil ha mangfold og alle type kropper og fasonger. Modeller trenger ikke lengre bare være størrelse 0, sier Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir til TV 2 hjelper deg.

About last night... Valentine's day outfit. #redofcourse❤ #highponytails #hoops

Et innlegg delt av Jennifer Lopez (@jlo)

Hun mener trenden med fyldige, spretne rumper har blitt omfavnet verden rundt mye på grunn av Kardashian-familien som har satt søkelys på bakenden både i programmene sine og på sosiale medier. Artister som Beyonce, Jennifer Lopez og norske Triana Iglesias legger ikke skjul på at de er stolt av at baken.

Push it up

Vi har testet tre push-up bukser med push-up effekt. «Kim Skinny push-up» fra Mango, «Lilly shaping» fra Lindex og «Freddy WR.UP» fra Weightless.

Testpanelet vårt består av de spreke damene Ayesha J. Løvlimoe, Andrine Olstad og Natasha Hoika som alle kjører motocross. De er i alderen 20 til 37 år og bruker størrelse small, medium og large.

De har hatt på buksene i flere dager over en tre-ukers periode for å sjekke om push-up bukse er noe å bruke pengene på. Men buksa skal også være komfortabel, og jentene liker ikke rørleggersprekk når de sitter på huk eller en bukse som stadig glir ned. Men først og fremst, løfter og former buksene rumpa slik de lover, og synes man at rumpa ser fin ut?

MOTOCROSS-TRIO: Ayesha Løvlimoe, Andrine Olstad og Natasha Hoika tester push-up bukser for oss. Foto: Hege Høpfner
MOTOCROSS-TRIO: Ayesha Løvlimoe, Andrine Olstad og Natasha Hoika tester push-up bukser for oss. Foto: Hege Høpfner

I tillegg har vi spurt folk på gata hvilken bukse de synes ga testpanelet den fineste rumpa. Og for å sjekke om push-up jeans i det hele tatt gir bedre rumpe enn vanlige jeans, viste vi også et bilde med jentene i deres egne jeans.

Ulike effekter

Alle push-up buksene har noen effekter som går igjen, som elastisk stoff som skal gi en hold-in effekt. Sømmene er plassert annerledes enn på tradisjonelle jeans, og ikke minst er lommene ofte mer hjerteformet for å gi en illusjon av en rundere rumpe, forklarer moteekspert Ida Elise.

Jeansen fra Lindex har i tillegg en grading-effekt i stoffet som fungerer på samme måte som vi ser i contouring innen sminke. Regelen er at lyst forstørrer og mørkt forminsker.

Mango sin shaping jeans gjorde ikke mye for å løfte på rumpa, mener jentene. Den er testens billigste bukse til 299 kr.
Mango sin shaping jeans gjorde ikke mye for å løfte på rumpa, mener jentene. Den er testens billigste bukse til 299 kr. Foto: Hege Høpfner

Men jeansen fra Freddy som selges av blant annet kjeden Weightless, er den ultimate push-up jeansen, mener hun. Den har flere tekniske elementer enn de andre jeansene som skal bidra til å løfte og forme, blant annet silikonsømmer og strikk i livet.

Produsenten selv sier på sine hjemmesider at buksene har en patenterte shaping-teknologi som skal gi selv den flateste bak et løft.

Buksa er også testens dyreste, til 1299 kr.

Her har Andrine på seg buksen fra Freddy, som ga det beste rumpeløftet.
Her har Andrine på seg buksen fra Freddy, som ga det beste rumpeløftet.

Men funker de?

Buksene fra Mango falt ikke i smak hos testpanelet.

– Rumpa mi blir jo helt flat i den her. Og så er den så lav i livet at den glir ned og gir meg rørleggersprekk. Utrolig irriterende, sier Natasha Hoika.

Jentenes følte seg mest vel i buksene fra klesskjeden Lindex, og de synes den ga fin form på rumpa. Mange vi spurte på gata likte også Lindex-jeansen. Men det var dobbelt så mange som synes buksene fra Freddy ga finest rumpe, spesielt yngre gutter.

Jentene selv hadde litt delte meninger om hvordan de synes Freddy-buksa ser ut på.

– Jeg synes det ser litt ut som om jeg har på meg bleie, og jeg må passe meg for å få «cameltoe», sier Natasha, som er en størrelse large.

Hun tror buksa nok passer til litt mindre jenter, og gjerne de yngre.

Men når det gjaldt push-up effekten, var det unison enighet om at Freddy-buksene helt klart ga rumpa et skikkelig løft. Baken ser mer spretten ut, og man kan tydelig kjenne at den former og holder inn. Den var også behagelig å gå med, synes de.

Push-up funker altså, men om man liker hvordan rumpa ser ut? Smaken er som baken, den er delt!

Se alle våre innslag på TV 2 hjelper deg på TV 2 Sumo!

FAVORITTEN: Lindex sin push-up jeans med prislapp på 499 kr er jentenes egen favoritt. En bukse for alle, mener de.
FAVORITTEN: Lindex sin push-up jeans med prislapp på 499 kr er jentenes egen favoritt. En bukse for alle, mener de.
Lik TV 2 Nyhetene på Facebook