Nam-nam, Wenches tips til klubbmat

Det er «lille lørdag» og Wenche byr på fylte butterdeigterter og sjokoladekaken «Tropisk aroma».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tropisk aroma, sjokoladekake

Dette trenger du:

Kakeform 24 cm.

  • 125 g mykt smør
  • 275 g sukker
  • 3 egg
  • 275 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • muskattnøtt
  • 1/4 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1/2 dl presset appelsinjuice
  • 3 ss kakao
  • 1 ss vann eller appelsinjuice

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn ett egg av gangen.

Bland krydder, bakepulver, kakao og hvetemel sammen. Sikt det inn i røren vekselvis med melk og juice.

Bland sammen til en glatt røre. Fordel den i en smurt og melet form.

Stek på nederste rille i en varm stekeovn på 160 C i 40-45 minutter.

Deretter, snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir. Ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Smørkrem / glasur:

  • 150 g mykt smør
  • 600 g melis
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ss sterk kaffe eller 2 ss presset appelsinjuice og 2 ss kaffe
  • Til dynking: 3-4 ss melk, kaffe eller appelsinjuice

Visp / rør sammen alle ingrediensene til en luftig smørkrem.

Deilig sjokoladekake, Tropisk aroma. Foto: Wenche Andersen
Deilig sjokoladekake, Tropisk aroma. Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Del den avkjølte kaken i to eller tre lag, dynk den. Smør ca. 1/3 av glasuren på hvert lag og legg oppå hverandre. Smør resten av kremen på kaken, deretter sprøyt / pynt resten av kremen på toppen og sidene.

Tips: Denne kaken blir bedre om den får stå noen dager i kjøleskapet før servering.

Fylte butterdeigterter

Del frossen butterdeigplate i to. Legg dem forsiktig på et stekebrett kledd med bakepapir.

Bruk en liten spiss kniv og lag et riss i deigen, som til et lokk. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 C, i ca. 20 minutter. De er ferdig stekt når de har hevet seg og fått en gylden farge. Avkjøl på rist.

Tertene serveres når de er ferdig avkjølt, eller de kan lages dagen før servering. La dem ligge på en rist i romtemperatur dekket med et kjøkkenhåndkle.

Fylte butterdeigterter. Foto: Wenche Andersen
Fylte butterdeigterter. Foto: Wenche Andersen

Forslag til fyll:

  • Soppstuing.
  • Hvit saus tilsatt grønnsaker, reker, fiskepudding i små terninger eller kokt laksebiter.
  • Desservarianten, fyll med krem med litt vaniljekrem, frukt eller bær.