Tyvene hentet ut varer for 150.000 kroner ved å skjære hull i kapellet på traileren.
Tyvene hentet ut varer for 150.000 kroner ved å skjære hull i kapellet på traileren. Foto: Politiet i Follo

Tre fengslet etter tyveri fra trailer

Tyvene skar hull i taket mens lastebilsjåføren lå og sov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Follo har pågrepet tre personer etter at en trailer med varer for 150.000 ble rundstjålet natt til torsdag. Saken ble løst på under et døgn.

I et innlegg på Facebook forklarer politiet at saken ble rullet opp etter at de kontrollerte en bil på vei sørover på E6:

«Natt til torsdag kontrollerte vi en bil ved Kveldroveien i Ås kommune. Det var en mann i bilen, men ikke noe kriminelt ble avdekket. Senere samme natt stoppet imidlertid UP samme bil, denne gangen på vei sørover på E6. I bagasjerommet ble det nå funnet diverse datamaskiner i originalpakning og en eske full av mobiltelefoner. I tillegg fant de en avbitertang. Vi hadde ingen tyverianmeldelser som passet til beskrivelsen av varene, men forklaringen til de tre i bilen var såpass lite troverdig at de ble pågrepet. En av de pågrepne var i besittelse av en helt ny iPhone.»

Først på torsdag formiddag kunne politiet knytte pågripelsene til et åsted. Da en lastebilsjåfør som hadde sovet i traileren sin startet dagens varelevering på Elkjøp i Hadeland, oppdaget han at noen hadde forsynt seg grovt av varene, forteller politiet:

«Torsdag formiddag våknet en lastebilsjåfør i traileren sin på Kveldroveien. Han ante fred og ingen fare og startet dagens varelevering. Da han åpnet lastebilen for å levere varer på Elkjøp på Hadeland, ble han smertelig klar over at traileren hadde blitt rundstjålet. Det var skjært hull i taket, og totalt var varer for 150.000 borte.»

Sjåføren antok at tyveriet måtte ha skjedd mens han lå og sov i traileren. Og det viste seg at en av de pågrepne hadde et forklaringsproblem om hvor han hadde fått tak i smarttelefonen:

«Det hører også med til historien at emballasjen til den samme iPhonen som en av de pågrepne i bilen hadde, lå igjen i lasterommet på traileren. Alle varer kom til rette. Fredag ble alle tre varetektsfengslet i fire uker og vi anser saken som oppklart.»

Politiets bilder viser tydelige hull i kapellet på traileren.
Politiets bilder viser tydelige hull i kapellet på traileren. Foto: Politiet i Follo