Guardiola klager på ballen etter nesten-blemmen i cupen

– Uakseptabelt, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden!

Med et nødskrik reddet Claudio Bravo to straffer og skaffet Manchester City kvartfinalebillett i ligacupen etter seier over Championship-tabelltopp Wolverhampton.

– Lette baller
Det skjedde etter at scoringsmaskinen City ikke maktet å sette balle i mål i løpet av 120 minutter. Manager Pep Guardiola gir skylden til ballene som ble brukt i kampen, som han mener er uakseptable for en turnering på høyt nivå.

– Den var for lett. Den beveget seg overalt. Det er ikke en god ball. Det er umulig å score med en ball som den, og jeg kan si det fordi vi vant. Jeg kommer ikke med noen unnskyldninger. Alle spillerne mine sa: "Hva er det?" Jeg er lei meg Carabao Cup (ligacupen), det er ikke en seriøs ball for en seriøs turnering. Det er for promotering, penger, ok, men det er ikke akseptabelt. Den har ingen vekt, ingen, sier Guardiola ifølge Guardian.

Ballene som blir brukt i ligacupen er av merket Mitre og brukes til daglig i det engelske ligasystemet under Premier League. På det øverste nivået der City holder til bruker man Nike-baller.

Bernado Silva i duell om Mitre-ballen med Wolverhampton-spiller Ben Marshall.
Bernado Silva i duell om Mitre-ballen med Wolverhampton-spiller Ben Marshall. Foto: Tim Goode

Guardiola sier at laget har trent med ballene i forkant av oppgjøret, men at det ikke gjør dem noe bedre.

– En eller to dager, men ballen har vært dårlig i ett eller to år. Det er ikke akseptabelt. Alle spillerne klager, sier Guardiola.

– Jeg kan ikke sammenligne dem. Det er ballene våre i begge turneringer (Championship og ligacupen journ. anm). Det eneste som er ulikt er fargene, sier Wolves-manager Nuno Espirito Santo ifølge Daily Mail.

Takket og skrøt av Bravo
120 målløse minutter markerte for første gang denne sesongen en kamp der Guardiolas stjernespekkede mannskap gikk målløse av banen etter å ha gjort ni endringer på laget som slo Burnley lørdag. De lyseblå har hatt for vane å score på bestilling de siste månedene, og i Premier League har man allerede 32 mål på ni kamper.

Bakover har det også begynt å stemme langt bedre for City. Fire baklengsmål er sammen med byrival United best i ligaen. Etter nok en smultring får reservekeeper Bravo skryt av sjefen for redningsmanøveren.

– Claudio ga oss muligheten til å gå videre. Jeg er så glad på hans vegne, måten han har trent på, en god prestasjon og gode straffer. Jeg er glad for å vinne på denne måten, sier Guardiola.

City vender nå nesen mot Premier League og lørdagens kamp mot West Brom. Så bærer det videre til Italia neste uke der en tøff bortekamp mot Napoli står for tur i Mesterligaen.