Flere oversvømmelser i Telemark og Vestfold

Kraftig nedbør førte til oversvømmelser i Telemark natt til onsdag, også Vestfold ble rammet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag oppjusterte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) flomvarselet i Aust-Agder og Telemark til oransje nivå. I Porsgrunn var det ventet mye nedbør natt til onsdag.

– Vi har fått veldig mange henvendelser om vann og kloakk i kjellere i Porsgrunn og Skien kommune, sier vaktleder Martin Haugen i 110-sentralen i Telemark til NTB klokken 4 natt til onsdag.

Rolig natt

Haugen sier imidlertid at etter klokken 1 har de ikke fått noen flere meldinger.

– Det er nok noen som får seg en overraskelse når de våkner onsdag morgen og ser at ting har fylt seg opp, sier han. Men ifølge vaktlederen har nedbøren roet seg i området.

– Vi håper det har gitt seg nå, fortsetter Haugen.

I Porsgrunn var det klokka 20 tirsdag kveld registrert 80 millimeter nedbør i løpet av 20 timer. Byen var på nedbørstoppen, og vakthavende meteorolog Bjart Eriksen sa mengden var i tråd med hva som var varslet på forhånd.

Tirsdag kveld meldte politiet i Telemark at kumlokk fløt opp flere steder. Haugen bekrefter at det har vært flere oversvømte vannløp i fylket.

I tillegg har NVE utstedt jordskredvarsel på gult nivå i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud.

Også i Vestfold

Tirsdag formiddag ble flomvarselet i Vestfold oppjustert fra gult til oransje nivå. Brannvesenet i dette fylket har måttet rykke ut til flere meldinger tirsdag og natt til onsdag. De har imidlertid kun fått et titalls henvendelser.

– Vi har fått meldinger spredt utover, blant annet i Tønsberg, Sandefjord og Larvik. Forholdene her er ikke ille i forhold til hva vi har opplevd tidligere, og nå er vel kanskje været på bedringens vei. Verst er det nok i Telemark, ja, sier vaktleder Harald Kleppo i 110-sentralen i Vestfold til NTB i 4-tiden natt til onsdag.

Regnværet startet først i Aust-Agder og beveget seg videre til Telemark og Vestfold.

I helga flommet vannet Tjenna i Tvedestrand over og fylte store deler av sentrum med vann. Flere fylkesveier har fått store skader, og det vil koste millioner av kroner å få fikset alle skadene etter flommen i Aust-Agder, skriver NRK.

(©NTB)