Ranheim sikret kvalifisering - Fredrikstad-krisen forverret

Ranheim sikret seg plass i kvalifiseringen til neste års eliteserie i fotball med 2-1-seieren over hardt prøvede Fredrikstad i 1. divisjon tirsdag.

MATCHVINNER: Aslak Fonn Witry sikret seieren for Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MATCHVINNER: Aslak Fonn Witry sikret seieren for Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Med tirsdagens seier klatret Ranheim til femteplass på tabellen med 46 poeng. Dermed kan ikke Levanger som er første lag utenfor kvalifiseringsplass innhente trønderne når to serierunder gjenstår.

Fredrikstad kjemper om å unngå direkte nedrykk til nivå tre i norsk fotball og har fortsatt Arendal og Elverum bak seg på tabellen. Tapet tirsdag betyr imidlertid at avstanden fortsatt er kun to poeng. Dermed er nedrykksfaren akutt i plankebyen.

Det ble en første omgang i striregnet uten særlig med sjanser tirsdag.

Utover i annen omgang løftet imidlertid hjemmelaget spillet. Laget sto litt høyere på banen og hadde et visst press på gjestene fra Trøndelag.

Mot spillets gang var det likevel Ranheim som scoret det første målet. FFKs målvakt Håvard Jenssen var verken god eller heldig da et skudd fra Mads Reginiussen stusset i det våte gresset og endte i mål.

Kort etter ble Sanel Kapidzic dyttet i ryggen og gikk over ende inne i Ranheim-feltet. En godt plassert dommer pekte på straffemerket. Kapidzic satte selv straffen sikkert i mål til 1-1.

Innbytter Jakob Tromsdal ble så spilt gjennom Fredrikstad-forsvaret, og alene med målvakten avsluttet han utenfor, men gikk samtidig over ende i duell med en FFK-forsvarer. Dermed ble det ny straffe.

Aslak Fonn Witry satte inn den matchvinnende scoringen fra krittmerket og forsterket Fredrikstad-krisen.

(©NTB)