«Vekslesvindlere» pågrepet etter raid i Trøndelag

Ved å betale med store sedler, klarte fire personer fra Romania å lure til seg vekslepenger på flere kjøpesenter i Trøndelag tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Metoden er velkjent, og tirsdag forsøkte to menn og to kvinner igjen å forvirre ansatte i en rekke butikker til å gi tilbake feil vekslebeløp.

Banden ble etter flere forsøk pågrepet i Trondheim.

– De har vært på kjøpesentre og butikker og brukt forholdsvis store sedler til små kjøp. På den måten har de lurt til seg flere hundrelapper i vekslepenger, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Rune Brandmo til TV 2.

Svindlerne forsøker å forvirre ekspeditøren ved å veksle til mindre og mindre valør. I vekslingen har tidligere ofre beskrevet det som skjer nærmest som trylling, der penger forsvinner i lommene på gjerningspersonen under veklserundene.

Svindlerne som ble tatt tirsdag startet nord i Trøndelag, og bevegde seg sørover. De har vært innom butikker i både Levanger, Steinkjer, Verdal, Stjørdal, Malvik og Trondheim.

– De var innom de fleste kjøpesenter på vei nedover, sier Brandmo.

Det var vitneopplysninger og bilder fra overvåkningskameraer som gjorde at politiet kunne pågripe dem ved kjøpesenteret Sirkus Shopping tirsdag ettermiddag.

Det er politiets utlendingsenhet i Trøndelag som nå tar seg av de pågrepne.

– De risikerer utvisning fra Norge, bekrefter Brandmo.

Mandag meldte også politiet i Nordland at svindlere på vei sørover i landet hadde forsøkt seg på samme metode. Det er ikke klart om det dreier seg om den samme gruppen kriminelle.