MED PÅ TUR: Marit Bjørgen hadde med seg sønnen Marius til Livigno tidligere i år, men junior er ikke med til Val Senales eller OL i PyeongChang.
MED PÅ TUR: Marit Bjørgen hadde med seg sønnen Marius til Livigno tidligere i år, men junior er ikke med til Val Senales eller OL i PyeongChang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørgen: – Det kommer noen tårer når jeg reiser bort fra Marius

Marit Bjørgen blir borte fra sønnen i tre uker under OL i Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen er på plass i Val Senales, der en viktig del av grunnlaget for OL-sesongen legges.

Med lille Marius ett år eldre, innrømmer Bjørgen at det er enda litt tøffere å kombinere toppidrettslivet med å være småbarnsmor.

– Jeg kom litt seint ned til Val Senales. Nå skal jeg være toppidrettsutøver i ti dager. Planen var å være her i 14 dager, men det ble sykdom i forkant. Fred Børre og Marius skulle komme ned den siste uken, men nå har jeg valgt å være her elleve dager. Det er bedre for Marius å være hjemme. Det er en større utfordring med en to-åring på hotellrom enn i fjor. Det var enklere da han ikke kunne gå og man visste hvor man hadde ham. I tillegg sov han mer. Nå er han veldig aktiv og sover en time midt på dagen, sier hun til TV 2.

– For han er det viktig å ha vante og trygge omgivelser. Rutiner er viktig for Marius, påpeker Bjørgen.

Langrennsstjernen bekrefter at sønnen ikke vil reise til Sør-Korea under OL.

– Han blir hjemme med faren. Det er mer krevende å reise og bo på hotellrom med en to-åring. Derfor reiser han mindre og jeg er mer hjemme. Jeg tror det er tøffest for meg å være borte fra ham. Det blir tre uker i OL. Jeg synes det er tøft å reise. Det kommer noen tårer når jeg reiser. Det er ikke det at jeg ikke vil trene med jentene, men det er tøft å vite at jeg skal være borte. Det er sårt, sier hun.

– Hvor lenge kan du holde på med dette?

– Det spørs. Vi får se. Men jeg har sagt at jeg må gjøre dette 100 prosent om jeg skal gjøre det. Så får vi ta en familieavgjørelse til våren, sier hun.