SPÅDD STOR FREMTID: Giannis Antetokounmpo diskuterer med dommer Ben Taylor i kampen mot Charlotte Hornets.
SPÅDD STOR FREMTID: Giannis Antetokounmpo diskuterer med dommer Ben Taylor i kampen mot Charlotte Hornets. Foto: Stacy Revere

Gresk kjempe (211 cm) tar opp kampen mot de amerikanske NBA-stjernene

Denne NBA-sesongen kan en europeisk spiller vinne MVP-tittelen for andre gang i historien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden 2008 har LeBron James (4 ganger), Stephen Curry (2 ganger), Kevin Durant, Russell Westbrook og Derrick Rose stukket av med prisen som NBAs mest verdifulle spiller.

Denne sesongen kan en europeisk gigant utfordre de amerikanske NBA-stjernene.

Greske Giannis Antetokounmpo (22), også kjent som «the Greek Freak», har startet årets NBA-sesong med flere sterke prestasjoner.

Antetokounmpo, som spiller small forward for Milwaukee Bucks, har scoret over 30 poeng i alle fire kampene han har spilt så langt. Blant annet noterte han seg for karrierebeste 44 poeng i lørdagens kamp mot Portland Trailblazers.

Det har ført til at flere basketballeksperter nå har begynt å spekulere i om Antetokounmpo kan vinne den gjeve prisen «most valuable player». NBA-skribent Kevin O'Connor er veldig imponert over hva den greske-spilleren har gjort så langt.

– Giannis er første ukens MVP, det er fader meg helt sikkert. Han er bare helt vanvittig, sier O'Connor i The Ringer NBA Show.

Antetokounmpo er den første i Milwaukee Bucks' historie til å score 147 poeng i sesongens første fire kamper. Den tidligere rekorden ble holdt av hall of fame-spilleren Kareem-Abdul Jabbar, som hadde 146 poeng i 1969.

– Trenger han en trepoenger for å være god? Nei, fordi vi ser det nå. Men se for deg Giannis om fem år. Det vi ser nå er helt vanvittig, utdyper O'Connor.

Det er ikke bare ekspertene som har tro på Antetokounmpo. Den tidligere Los Angeles Lakers-spilleren Kobe Bryant (39) brukte Twitter før sesongen til å utfordre Antetokounmpo til å vinne MVP-trofeet.

Boston Celtic-trener Brad Stevens (41) var også imponert etter at Boston tapte mot Milwaukee i sesongens første kamp.

– Når man så på Giannis idag, så tenkte man at det der er en MVP-kandidat.

Dersom Antetokounmpo skulle vinne MVP-prisen vil han bli den andre europeiske spilleren som går til topps i kåringen. Tyske Dirk Nowitzki ble den første da han vant prisen i 2007.

Neste kamp for Antetokounmpo og Milwaukee Bucks er natt til fredag hjemme mot Boston Celtic.