I HARDT VÆR: R&B-sangeren R. Kellys ekskjæreste hevder å ha blitt utsatt for overgrep da de var sammen.
I HARDT VÆR: R&B-sangeren R. Kellys ekskjæreste hevder å ha blitt utsatt for overgrep da de var sammen. Foto: Stella Pictures

Hevder R. Kelly (50) nektet henne mat og tvang henne til oralsex

Ekskjæresten Kitti Jones hevder superstjernen utsatte henne for både psykiske og fysiske overgrep. Sangeren avviser anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke første gang R&B-stjernen R. Kelly er ute i hardt vær. 50-åringens karriere har vært full av anklager om pedofili og kontroverser rundt sexvideoer.

I flere intervjuer har artisten hevdet at alt dette er løgn.

Til tross for at han flere ganger har blitt stilt for retten, har han aldri blitt dømt. Senest i 2008 risikerte han 15 år i fengsel som følge av flere barnepornografi-tiltaler, men ble også her frifunnet på alle punkter, og har kunnet fortsette livet som en av verdens mestselgende artister.

SNAKKER UT: R. Kellys tidligere kjæreste Kitti Jones. Foto: Instagram
SNAKKER UT: R. Kellys tidligere kjæreste Kitti Jones. Foto: Instagram

– Jeg blir forbannet

Nå tar ekskjæresten Kitti Jones bladet fra munnen. I et dybdeintervju med magasinet Rolling Stone forteller hun hvordan hun opplevde sitt to år lange forhold med det som tidligere var hennes største idol.

– Jeg blir forbannet av at folk som virkelig har lidd, gått gjennom de tingene og har ønsket og ta sitt eget liv på grunn av det, fortsatt skammer seg. De gjemmer seg bort og er redde for å snakke ut om det. Fuck det. Jeg skal ikke la dette være meg, sier hun til magasinet.

Jones møtte Kelly i 2011. Møtet skjedde i forbindelse med nachspielet etter R. Kellys Dallas-opptreden, som radiostasjonen hun var DJ for, «The Beat», arrangerte.

Den kvelden var starten på det Jones karakteriserer som et to år langt voldelig og kontrollerende forhold, preget av fysisk misbruk, seksuell tvang og manipulasjon.

Hevder han ble voldelig

Etter å ha møttes ved flere anledninger, bestemte Jones seg for å flytte til Chicago og bo sammen med Kelly i Trump Tower. Til tross for at hun allerede hadde oppdaget noen merkelige trekk ved superstjernen, valgte hun å la tvilen komme ham til gode.

Etter at de flyttet sammen, begynte imidlertid Kellys kontrollerende atferd å skinne gjennom. Uansett hva Jones skulle, måtte hun gi beskjed til ham. Om det så bare var å gå på toalettet, forteller hun til magasinet.

Ifølge Jones ble han også voldelig kort tid etter at hun flyttet inn, men han sørget for å «gjøre det godt igjen» ved å ta henne med på turné og vise henne frem på scenen for fansen, noe som fikk henne til å bagatellisere handlingene hans.

– Fikk ikke mat på to døgn

I 2013 ble hun imidlertid bedt om å flytte fra Trump Tower og til en av leilighetene i studioet hans i nærheten. Ifølge Jones var dette fordi en annen kvinne skulle flytte inn sammen med ham i den forrige leiligheten.

I studioet bodde det ifølge Jones også to andre kvinner. Jones forklarer at R. Kelly i starten forsøkte å holde dem skjult for hverandre ved å be alle gi beskjed om de skulle noe. Dersom hun ikke fulgte ordre, kunne han ta fra henne telefonen eller unnlate å gi henne mat.

Til Rolling Stone forteller hun at det kunne gå to og et halvt døgn før hun fikk mat, noe som førte til at hun ba barndomsvenninnen LaToya Howard om hjelp opptil flere ganger.

«Kan du sende meg pizza til studioet? Jeg er alene til 4. Har ikke kort, ikke penger. Jeg er bare forlatt med teppet mitt og de svarer meg ikke», skrev hun i en av meldingene magasinet har fått tilgang til.

– Tvunget til sex

Etter å ha bodd i studioet i tre måneder, i mars 2013, introduserte Kelly henne for en av hans andre kjærester. Sangeren tok henne med seg naken inn til Jones og kommanderte henne til å utføre oralsex på Jones.

Denne episoden ble ifølge starten på et enda mørkere kapittel av forholdet deres. Jones ble tvunget til å ha sex med andre kvinner.

– Du kan ikke si nei, for da blir du straffet. Du blir bare lammet av det som skjer. Det er så traumatiske ting han ber deg gjøre mot andre og ham selv, forklarer hun.

Avviser anklagene

Seks måneder senere klarte hun å komme på en god grunn til å forlate Chicago. Til Kelly sa hun at hun skulle til Dallas for å bli med sønnen og kjøpe skoleklær. Sønnen hadde til da bodd i Europa med faren. Kitti Jones pakket to kofferter, reiste til Dallas og kom aldri tilbake.

Rolling Stone har gitt R. Kelly muligheten til å kommentere anklagene. Kelly nekter på alle.

– Mr. Kelly er klar over de gjentagende anklagene fra Ms. Jones. Det er uheldig at hun, etter offentlige uttalelser som beviser det motsatte, prøver å skissere forholdet med Kelly som noe annet enn et forhold mellom to voksne, skriver en representant for sangeren i en uttalelse, og fortsetter:

– Som uttalt tidligere, kontrollerer ikke Mr. Kelly noe annet menneskes handlinger, inkludert Ms. Jones'. Alle anklager om at han har mishandlet kvinner er falske og ærekrenkende, avslutter han.