Prøv en «falsk» potetsalat

Wenche har besøk av den blinde kokken, Patrik Olsson - og sammen lager de to diabetesvennlige retter etter hans oppskrift.

En falsk potetsalat er ikke fullt så farlig som det lyder. Tvert i mot, så er den sunnere enn den vanlige varianten. Den inneholder ikke poteter, men andre ting som ligger enda litt høyere med hensyn til innhold av resistent stivelse. Den passer til kjøtt og er selvsagt perfekt i grillsesongen.

Ingredienser

3-4 dl kikerter

3-4 dl kidneybønner

2-3 dl grønne erter (frosne)

2-3 røde og/eller gule løk

1 purre

3 dl crème fraîche

3-4 dl majones

Smak til med sennep, salt og pepper etter smak.

Slik gjør du

Hakk løk og purre opp i små biter. Rør så sammen alle ingrediensene. Lag gjerne salaten dagen før den skal brukes, for den blir best når den får godtgjort seg i kjøleskapet i et døgns tid. Den klarer seg lenger enn det hvis den står i kjøleskap, og da blir salaten et arbeidsfritt tilbehør som kan hentes frem når det skal være.

Paprika fylt med kjøttdeig

Du trenger:

6 paprikaer

500 g kjøttdeig

1 gul løk

3 dl bønner/kikerter

100 g smør

1 kinesisk hvitløk

1 boks knuste tomater

Salt

Pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Skyll paprikaene og skjær av et «lokk» som du tar vare på. Plukk ut frøene og la så paprikaene koke opp, og så småkoke i saltet vann i 5 minutter. Hakk løken. Ha smør i en stekepanne og la den frese sammen med hvitløk og kjøttdeigen. Tilsett de knuste tomatene, bønnene/kikertene. Smak til med salt og pepper, og la det småkoke i 10 minutter under lokk. Fyll paprikaene med blandingen og legg på lokket. Sett så paprikaene på en ildfast form, og la dem stå 30–40 minutter i ovnen.

Litt falsk potetsalat passer godt sammen med denne retten.