SJOKKERER: Bilder som dette, med Anne Frank i Roma-drakt, var noe av det Lazio-fansen etterlot seg etter helgens kamp mot Genoa.
SJOKKERER: Bilder som dette, med Anne Frank i Roma-drakt, var noe av det Lazio-fansen etterlot seg etter helgens kamp mot Genoa. Foto: Twitter

Lazio-fansen sjokkerer med Anne Frank-bilde

Etterlot seg antisemittiske budskap til Roma-fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lazio kunne juble for 3-0-seier hjemme mot Genoa i helgen, men det som kunne handlet om en sterk seier og en god tabellplassering har gått over til å dreie seg om antisemittisme.

Ifølge Football Italia etterlot Lazio-fansen seg bilder av Anne Frank i drakten til erkerival Roma og antisemittiske meldinger i Curva Sud etter seieren.

Blant ufinhetene kunne man også lese frasen «Romanista-jøder», og det var også homofobiske referanser til Roma-fansen.

Roma og Lazio spiller begge på Stadio Olimpico, men søndag var Curva Nord - der Lazios ultras normalt står - stengt som en straff for tidligere rasistiske tilrop.

Det er den første av to kamper der Curva Nord er stengt.

Som et resultat av det var Curva Sud åpen, noe som er uvanlig ettersom det er der Romas mest hardbarkede fans holder til.

Mandag viste det seg altså at Lazio-fansen overhodet ikke oppførte seg der.

– Dette er ikke fotball, dette er ikke sport. Få antisemittene ut av stadionene, skriver presidenten for det jødiske fellesskapet i Roma, Ruth Dureghello, på Twitter.

Det er ventet at det italienske fotballforbundet vil etterforske hendelsen, og myndighetene vil gjør det samme.

Lazio-fansen har rykte på seg for å være høyreekstreme.

Nederlandske Anne Frank var en av de mange ofrene for jødeforfølgelsen under andre verdenskrig. Hun gjemte seg i Amsterdam frem til hun ble arrestert, og ble deretter fraktet til konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen. Der døde hun i februar 1945, bare 15 år gammel.

Før hun ble arrestert skrev hun en dagbok som er blitt verdenskjent. Dagboken skrev hun mens hun oppholdt seg i skjul sammen med familiemedlemmer.