TIL TYSK HÅNDBALL: Gøran Søgård Johannessen (til vestre) og Magnus Jøndal skal spille for Flensburg-Handewitt.
TIL TYSK HÅNDBALL: Gøran Søgård Johannessen (til vestre) og Magnus Jøndal skal spille for Flensburg-Handewitt. Foto: Flensburg-Handewitt

Norsk landslagsduo til tysk storlag

Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

Jøndal er Christian Berges førstevalg på venstrekanten på landslaget og har 105 landskamper. 29-åringen skal erstatte Kevin Mahé, som drar til Veszprém før 2018/19-sesongen.

– Jeg ser fram til en ny erfaring i den beste håndballigaen. Å spille i Tyskland er en stor drøm for nesten alle profesjonelle håndballspillere, og å spille for en så prestisjerik klubb som Flensburg-Handewitt er en drøm som går i oppfyllelse for meg, sier Jøndal til klubbens hjemmeside

– Glad og stolt
Johannessen kom i likhet med Jøndal til den danske serielederen GOG i 2016. 23-åringen fikk sin landslagsdebut i 2015, og har noterte seg for 30 landskamper etter det.

Bakspilleren skal erstatte Thomas Mogensen, som drar hjem til Danmark og Skjern.

– Jeg er bare glad og stolt. Jeg kan ikke vente med å spille min første hjemmekamp i Flens Arena. Jeg gleder meg veldig, sier Johannessen.

«Norsk» klubb
Flensburg har lagt merke til det norske landslagets suksess. Stortalentet Magnus Abelvik Rød er allerede i klubben, og landslagskeeper Torbjørn Bergerud har også skrevet under en kontrakt med Flensburg fra sommeren 2018. Med Jøndal og Johannessen i tillegg, vil laget mønstre fire norske landslagsspillere.

Både Jøndal og Johannessen har signert treårskontrakter.

Flensburg innehar for øyeblikket tredjeplassen i Bundesliga.

Se de kommende tysklandsproffene i Golden League på TV 2 denne uken. Torsdag: Danmark-Norge, lørdag: Norge-Frankrike og søndag: Polen-Norge. Kampene sendes selvsagt også på TV 2 Sumo. (©NTB)