sjekk topp ti-listen her:

Dette er Norges mest populære idrettsutøvere

Marit Bjørgen er best likt av norske idrettsutøvere. Skidronningen har overtatt førsteplassen fra Aksel Lund Svindal. Therese Johaug er nummer fire på popularitetsbarometeret til Sponsor Insight.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er hyggelig å høre, sier Bjørgen når hun får nyheten av TV 2 under treningssamlingen i Val Senales i Italia.

– Du går fort på ski, det hjelper jo i en slik måling?

– Ja, men jeg innbiller meg at folk også setter pris på den personen jeg er. Og jeg prøver hele tiden å være meg selv. Det handler om å være ærlig og folkelig, sier Marit Bjørgen.

10 på topp

Dette er for øyeblikket Norges 10 mest populære idrettsutøvere:

Sammenlignet med målingen for ett år siden så har altså Marit Bjørgen overtatt tetplassen til Aksel Lund Svindal. Ellers så er de ni øverste navnene de samme som i fjor. Eneste nye på 10 på topp er Cecilia Brækhus, som har overtatt 10. plassen til Martin Johnsrud Sundby.

Johaug har tillit hos folket

Legg også merke til at Therese Johaug, som soner en dopingdom på 18 måneder, er på fjerdeplass.

– Det er ingen tvil om at Johaug har tillit hos folket. Det har i media vært stilt ulike spørsmål omkring hennes sak, men det ser ikke ut til å ha påvirket hennes «standing», sier Vegard Arntsen, leder i Sponsor Insight.

– Therese Johaug var i ferd med å bli Norges klart best likte utøver da dopingsaken smalt. Det blir spennende å se hvordan det blir fremover når oppmerksomheten naturlig nok blir mindre på Johaug, mener Arntsen.

Turbulent langrenn-år

Marit Bjørgen legger ikke skjul på at det er stimulerende med en tetplass på listen etter et år med mye bråk i norsk langrenn:

– Det har vært et turbulent år for oss og vi har fått mye kritikk. En slik anerkjennelse nå ved inngangen til sesongen gjør godt. Vi må bare jobbe videre med å være åpne og ærlige, sier skidronningen.