DRØMMER OM Å BLI FOTBALLPRØFF: Usain Bolt.
DRØMMER OM Å BLI FOTBALLPRØFF: Usain Bolt. Foto: Andrew Yates

Bolt skal trene med tysk storklubb: – Jeg kommer på landslaget uten problemer

Verdens raskeste mann, Usain Bolt, skal prøvespille med en tysk storklubb allerede i løpet av høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært en dårlig kjent hemmelighet at friidrettsstjernen Usain Bolt drømmer om å bli profesjonell fotballspiller.

Verdens raskeste mann har som kjent gitt seg med friidretten og satser nå alt på å bli fotballproff.

I løpet av høsten reiser verdensrekordholderen på både 100-meter -og 200-meter til Tyskland for å trene med den tyske Bundesliga-giganten Borussia Dortmund.

Håper på kontrakt med Dortmund
Målet til Bolt er å signere en profesjonell kontrakt med storklubben.

VIL BLI FOTBALLPROFF: Usain Bolt, her sammen med USAs tidligere presodent Bill Clinton, satser nå på en karriere som profesjonell fotballspiller.
VIL BLI FOTBALLPROFF: Usain Bolt, her sammen med USAs tidligere presodent Bill Clinton, satser nå på en karriere som profesjonell fotballspiller. Foto: Darron Cummings

– For meg er det et personlig mål og jeg bryr meg egentlig ikke om hva folk mener om det. Jeg kommer ikke til å lyve for meg selv, og jeg kommer ikke til å være en naiv idiot. Jeg er ikke ute etter å gjøre meg bort, men kjenner jeg at jeg klarer det, så kommer jeg til å prøve. Det er en drøm og et nytt kapittel i mitt liv, sier Bolt til nyhetsbyrået Reuters.

– Kommer meg på landslaget uten problemer
31-åringen innrømmer imidlertid at lyskeproblemene kan sette en stopper for drømmen om å bli profesjonell fotballspiller.

– Mine lyskeproblemer stopper meg for øyeblikket, men jeg begynner å trene for fullt i løpet av to uker. Deretter kommer jeg virkelig til å utforske situasjonen. Men Dortmund sier at tilbudet står åpent, så det er opp til meg å komme tilbake fra skaden og tilbake i form. Etter at jeg har gjennomført prøvespillet får vi se på hvilket nivå jeg befinner meg på, konkluderer han.

At Bolt har stor tro på egne fotballferdigheter, er det ingen som helst tvil om. Han føler seg sikker på at han kan spille seg inn på landslaget i fotball til hjemlandet Jamaica.

– Jeg tror jeg uten problemer kan få en plass på Jamaicas landslag. De er ikke spesielt gode akkurat nå, slår en selvsikker Bolt fast.