FARMEN-FINALEN:

Halvor Sveen (47) vant Farmen: – Dette er helt ubeskrivelig

FLOSTERØYA (TV 2): Halvor Sveen (47) brølte av glede da han slo Eunike Hoksrød (39) og vant hytte og bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en nervepirrende og svært spennende finale på Flosterøya utenfor Arendal – men etter 11 uker på Farmen-gården var det til slutt Halvor Sveen (47) som sto igjen som vinneren av årets sesong.

– JADDAAAA! utbrøt en tydelig emosjonell Halvor etter at seieren var et faktum, og mens fyrverkeriet hagler over Sandvika gård.

Gjorde det for sønnen sin

Da TV 2 møter han rett etter finalen, er Halvor nesten målløs.

– Dette er helt ubeskrivelig! Jeg gjorde dette for sønnen min. Jeg er så glad og stolt som jeg kan bli, sier han.

Se intervjuet med den lykkelige vinneren øverst i saken.

Halvor vant først en konkurranse i smiing over Amalie Snøløs (21) og Eunike Hoksrød (39). Deretter møtte Eunike og Amalie til melkespannholding, hvor Eunike gikk seirende videre.

Under den avgjørende kunnskapskonkurransen ble det ekstremt jevnt mellom Halvor og Eunike. Kun ett poeng skilte de to finalistene, og til slutt kunne Halvor dra seieren i land.

– Jeg var ekstremt fokusert. Jeg visste at det var en sjanse for at jeg kunne vinne. Jeg tok det skritt for skritt, og dette er fantastisk. Det er dette jeg har kjempet for hele tiden. Jeg har jobbet hardt fra første dag, og jeg har vært i tre knallharde kamper, sier han.

TOK FØRSTEPLASSEN: Halvor Sveen fikk en klem av Eunike Hoksrød etter at han stakk av med seieren i Farmen 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2
TOK FØRSTEPLASSEN: Halvor Sveen fikk en klem av Eunike Hoksrød etter at han stakk av med seieren i Farmen 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2

Mener det var verdt det

– Du har vært borte fra familien din i elleve uker. Var det verdt det?

– Ja, det var verdt det, helt uten tvil! Men jeg gleder meg helt fantastisk til å se dem jeg er glad i. Jeg har savnet sønnen min, broren min og resten av familien min. De betyr vanvittig mye for meg.

Da Halvor dro inn på Farmen, reiste han fra familiegården i Rendalen som han driver sammen med broren sin. Det første han skal gjøre nå, er å forsikre seg om at alt har gått bra på gården mens han har vært borte.

– Nå skal jeg ringe til broren min og spørre: Har vi gått konkurs? Og hvis vi ikke har gjort det, så skal jeg be han om å begynne å grave tomt, ler Halvor.

SAMLET IGJEN: Hele Farmen-gjengen var tilbake på Sandvika gård for å se Halvor Sveen (47) vinne Farmen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SAMLET IGJEN: Hele Farmen-gjengen var tilbake på Sandvika gård for å se Halvor Sveen (47) vinne Farmen. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Greit at det er over

Men selv om Halvor har en gård med dyr på hjemme, er det ingen hemmelighet at han har trivdes svært godt på Farmen-gården. Da dyrene forlot gården, felte han mange tårer, spesielt for hesten.

Nå må han imidlertid flytte ut av gården og vende tilbake til hverdagen i 2017.

– Etter 75 døgn i 1917, er det helt greit at det er over nå. Jeg har kost meg veldig på det lille rommet mitt på gården, og dette har vært en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, sier han.

Halvor har en klar plan for hva han skal gjøre når han kommer hjem igjen:

– Nå skal jeg ut i skogen og jakte elg, sier han.

Eunike Hoksrød (39) kom dermed på andreplass, mens Amalie Snøløs (21) og Camilla Cox Barfot (31) kan skilte med tredje- og fjerdeplassen i Farmen 2017.

.

.