PUPPEPROTESTERTE MOT PRESTEFØLGE: Eunike Hoksrød (39) ville forsøke å skremme bort den religiøse gruppa som kom til gården.
PUPPEPROTESTERTE MOT PRESTEFØLGE: Eunike Hoksrød (39) ville forsøke å skremme bort den religiøse gruppa som kom til gården. Foto: TV 2/Skjermdump

Eunike ga prestefølget puppesjokk på Farmen

Eunike Hoksrød (39) brøt ut av Smiths venner i tenårene. Da en religiøs gruppe kom til Farmen, fikk hun nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I onsdagens episode av Farmen blir det rabalder på gården, da deltakerne får et overraskende besøk.

Plutselig dukket det nemlig opp det som skulle forestille en gruppe med religiøse til gården – og da fikk Eunike Hoksrød (39) nok.

De besøkende kom på rekke og rad med kors i armene, og velsignet Sandvika gård. Deretter la de i vei ned mot sjøen, der de døpte et av medlemmene i saltvannet.

– Ble så provosert

Det ble rett og slett for mye for Eunike. Hun vrengte av seg klærne og fulgte toppløs etter truppen. Nede ved vannet stilte hun seg opp, slik at presten måtte beskue puppene hennes.

– Jeg ble så provosert da jeg så at disiplene kom. Etter mange uker med Geir så tett på, hadde jeg fått hele denne kristendomsgreia opp i halsen. Det var en spontan handling – jeg kastet av meg klærne, og syntes det var ganske så festlig, forteller Eunike Hoksrød til TV 2, i forkant av kveldens episode.

Eunikes stille puppeprotest foregikk mens presten foretok døping av en annen nede i vannet.

PRESTEFØLGE TIL GÅRDEN: Dette følget, som skal forestille en religiøs gruppe, dukket plutselig opp på gården. Foto: TV 2/Skjermdump
PRESTEFØLGE TIL GÅRDEN: Dette følget, som skal forestille en religiøs gruppe, dukket plutselig opp på gården. Foto: TV 2/Skjermdump

– Jeg synes presten begynte å stamme litt da jeg sto der. Han så litt overrasket ut. Men prester liker også pupper. Det var sannelig på tide å få vist litt pupp. Jeg hadde det veldig moro, flirer Eunike.

Geir fikk sjokk

Geir Magne Haukås (46) er opptatt av moral, og han leser ofte i Bibelen til de andre deltakerne. Han ble sjokkert da Hoksrød dro frem puppene.

– Vi er jo ikke i 2017. Vi er i 1917. Og da må vi respektere denne gruppen. At voksne folk blottlegger seg for gjester på gården, synes jeg er dypt sjokkerende og respektløst, sier Geir Magne om hendelsen.

BLE PROVOSERT: Eunike er på vei ned til vannet for å skremme bort den religiøse gruppa som har kommet til gården. Foto: TV 2/Skjermdump
BLE PROVOSERT: Eunike er på vei ned til vannet for å skremme bort den religiøse gruppa som har kommet til gården. Foto: TV 2/Skjermdump

– Han var så forskrekket! Men jeg noterte meg at Geir snudde seg og så på puppene mine to ganger, sier Eunike med et smil.

Brøt ut av Smiths venner

Men det er ikke uten grunn at Eunike ble så forskrekket og provosert da den religiøse gruppa dukket opp. Hun har nemlig selv vokst opp i en religiøs gruppe.

– Jeg vokste opp i Smiths venner, så jeg har fått religion inn med morsmelka. Det har rett og slett blitt for mye av det opp igjennom. Jeg brøt ut av Smiths venner da jeg var 15-16 år gammel. Man kan vel si at jeg har fått min del av religion, sier Hoksrød.

BLE SJOKKERT: Det var ikke bare Geir som ble litt forskrekket over Eunikes puppeprotest. Her ser også Karianne Amlie Wahlstrøm (26) litt tvilende ut. Foto: TV 2/Skjermdump
BLE SJOKKERT: Det var ikke bare Geir som ble litt forskrekket over Eunikes puppeprotest. Her ser også Karianne Amlie Wahlstrøm (26) litt tvilende ut. Foto: TV 2/Skjermdump

Det er også derfor Geir irriterer henne så mye.

– Når jeg møter predikanter som Geir, får jeg lyst til å provosere. Hvorfor skal vi finne oss i slik messing og preking? Selv om vi har et kristent land, skal vi ikke trenge å få det trøkt over hodet, sier hun.

Reaksjonene renner inn

I mandagens episode ble det vist noen sekunder av puppestuntet. Allerede nå har reaksjonene haglet inn.

– Det har tatt helt av! Først fikk jeg et par meldinger fra noen som var rasende. Det var noen som sa at dette var det verste de har sett. Men så rant det inn med positive reaksjoner, forteller hun.

Meldingene kom både fra kjente og ukjente.

– Sønnen min sendte meg melding der det sto «Mamma, jeg er så stolt av deg!».

Eunike har også mottatt en rekke meldinger fra folk som selv har vært medlem i en religiøs gruppe.

– Jeg har fått flere henvendelser fra folk som har blitt utstøtt av Jehovas Vitner. De heier på meg og det jeg står for. Og hvis jeg er til hjelp for noen få mennesker, så synes jeg det er utrolig fint, sier Eunike.

Farmen ser du mandag, onsdag og søndag på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.