SCORER MANGE MÅL: Manchester City's toppscorer Sergio Agüero feirer scoring etter lørdagens kamp mot Burnley.
SCORER MANGE MÅL: Manchester City's toppscorer Sergio Agüero feirer scoring etter lørdagens kamp mot Burnley. Foto: Martin Rickett

Tror City kan kopiere 18 år gammel rekord

Arsenal-legenden Martin Keown (51) har større tro på ubeseirede Manchester City enn Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni kamper inn i den nye Premier League-sesongen troner Manchester City alene på toppen, med fem poeng ned til nærmeste utfordrer. Sist gang City hadde 25 poeng etter ni runder var i 2011/2012-sesongen. Da vant de Premier League for første gang.

Uenighet

Martin Keown, som var en del av Arsenal-laget som gikk ubeseiret gjennom ligaen i 2003/2004-sesongen, skrev søndag kveld en spalte i the Daily Mail hvor han hevder Manchester City har en reell sjanse til å kopiere Wenger sitt «invincible»-lag.

– City har en uslåelig aura. De vinner kampene i tunnelen, skriver Keown.

USLÅELIGE: Arsenal-manager Arsene Wenger poserer sammen med Martin Keown før Keowns testimonialkamp 17. Mai 2004.
USLÅELIGE: Arsenal-manager Arsene Wenger poserer sammen med Martin Keown før Keowns testimonialkamp 17. Mai 2004. Foto: Adam Butler

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller (29) er uenig med Arsenal-legenden.

– Det synes jeg var en merkelig kommentar fra Martin Keown. Det høres nesten litt fremtvunget ut. Ikke tro at alt er fryd og gammen. Hvis de andre lagene ligger litt bak, vil kampene mot City bare bli enda større og City vil være laget alle ønsker å slå.

Han mener at Guardiola fortsatt ikke har fikset de defensive problemene fra forrige sesong.

– City har en del brister defensivt. Jeg er ikke noen stor fan av Nicolás Otamendi, selv om John Stones har blitt bedre. Men hva skjer hvis Fernandinho blir skadet? De har ikke nok dekning i den posisjonen etter min mening. Jeg tror ikke de er mye bedre enn Chelsea og Tottenham. Jeg har ikke sett det samme som de som setter oddsen, som har City som klare favoritter.

Europa-spill

Keown skriver at City må holde nøkkelspillere skadefrie dersom de skal lykkes. Dersom de går langt i de andre turneringene kan det bli vanskelig. Han stiller spørsmål om de ville klare seg uten Kevin De Bruyne om han skulle bli skadet.

– Pep Guardiolas søken etter triumf i Europa kan forhindre City fra å matche vår prestasjon, skriver Keown.

Under Arsenals ubeseirede sesong ble de slått ut i kvartfinalen i Champions League og semifinalen i FA-cupen. Men han tror at Pep Guardiolas ønske om Champions League-triumf kan ødelegge sjansene.

IKKE SUVEREN BEST: Simen Stamsø Møller mener ikke Manchester City er så mye bedre enn Harry Kanes Tottenham.
IKKE SUVEREN BEST: Simen Stamsø Møller mener ikke Manchester City er så mye bedre enn Harry Kanes Tottenham. Foto: Olof Andersson

Stamsø Møller ser ikke på deltagelse i mange turneringer og tett kampprogram som Manchester Citys store problem.

– De har nesten to gode ellevere. De andre topplagene i Premier League stiller svakere sånn sett. Bredden er større i Manchester City, sier han.

Mange som bidrar

Ikke bare er City ubeseiret frem til nå, men de har scoret 32 (!) mål og har for øyeblikket utrolige 28 plussmål. Noe av suksessen mener Stamsø Møller ligger i at Guardiola nå har to gode spisser som både kan spille sammen og alene, to vinger i Sterling og Sané som spiller på Guardiola-måten, og at han endelig fikk hentet de gode offensive backene han ville ha.

Det er nok noen av grunnene til at Manchester City har fire spillere inne på toppscorerlistens topp ti. Sergio Agüero står med sju scoringer, etterfulgt av Raheem Sterling og Gabriel Jesus med seks hver. Leroy Sané lurer like bak med fem scoringer.

I tillegg er det City-spillerne Kevin De Bruyne og David Silva som topper listen over spillere med flest målgivende pasninger. Med seg på topp ti-listen har de lagkameratene Leroy Sané (fire målgivende), Sergio Agüero (tre målgivende) og Kyle Walker (tre målgivende).