Oslo 20161124.
Mulla Krekar i Oslo tingrett torsdag framstilt for varetektsfengsling på grunn av fare for at han ville unndra seg rettsforfølgelse i Italia.
På bildet Mulla Krekar (t.v) og hans advokat Brynjar Meling.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20161124. Mulla Krekar i Oslo tingrett torsdag framstilt for varetektsfengsling på grunn av fare for at han ville unndra seg rettsforfølgelse i Italia. På bildet Mulla Krekar (t.v) og hans advokat Brynjar Meling. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Italiensk rettssak mot mulla Krekar utsatt igjen

Terrorsaken mot mulla Krekar og fem andre tiltalte i Italia er på nytt utsatt. Årsaken skal være at en av de tiltalte er fengslet i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken skulle ha startet i den norditalienske byen Bolzano mandag. Krekar selv er ikke til stede i retten, men det har åpenbart ikke spilt noen avgjørende rolle for det italienske rettsvesenet. At en av de øvrige tiltalte heller ikke møtte da retten skulle settes, var åpenbart et større problem, etter hva Rai Südtirol melder, ifølge ABC Nyheter.

– Det blir aldri noen rettssak i Italia, sier Krekars advokat Brynjar Meling til ABC Nyheter.

En av de andre tiltalte i terrorsaken ble i august dømt til seks års fengsel i London for å ha tilhørighet til IS og for å ha planlagt terroraksjoner.

(©NTB)