Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvordan er det mulig å leve et dobbeltliv i 40 år?

Det lurer mange på etter at amerikanske Jeffrey Michels torsdag ble funnet i god behold i Sanford i Florida – hele 40 år etter at han brått forsvant.

Miami Herald skriver at Michels forsvant 6. juli 1977 mens han tjenestegjorde i det amerikanske flyvåpenet i North Dakota .

Familie og venner lette lenge etter ham, men til ingen nytte. Det ble antatt at han rett og slett aldri kom til å bli funnet igjen.

Forrige uke ble han derimot funnet, etter at et bilde av han i juli ble lagt ut på Facebook-gruppa Veteran Doe, som leter etter militærveteraner som har forsvunnet.

Det skal ha vært et lite arr på leggen som bekreftet at det virkelig var Jeffrey som ble funnet.

Kone, barn og firma

Det skulle vise seg at Michel, som har rukket å bli 64 år gammel, hele tiden hadde levd et helt vanlig familieliv i Florida.

Han har bodd sammen med kone og fire barn under navnet Jeffrey Lantz.

Under falsk navn har han klart å starte sitt eget byggfirma, og kjøpt seg et hus.

Naboene er rystet etter at mannen de kun kjenner som Jeffrey Lantz er blitt avslørt.

– Det er veldig interessant at han flyttet til nabolaget. Han startet for seg selv i byggbransjen, og det å finne ut at han har levd et dobbeltliv er ikke til å tro. Det er utrolig at han kan ha gått så lenge uten å bli tatt, sier en nabo til lokalkanalen WFTV.

Risikerer opp mot fem års fengsel

64-åringen må nå trolig bytte ut huset mot en fengselscelle. Han er nemlig siktet for desertering, altså for å ha rømt fra sine militære plikter.

Michels må om kort tid møte i en militær domstol.

Flere amerikanske medier skriver at det er uvanlig å gi desertører strenge straffer i fredstider, og at Michels trolig risikerer fengsel i mellom to til fem år.