FØLTE SEG UTNYTTET: I sin nye bok «Vendela – alt jeg ikke har fortalt», skriver hun om det svært ublide møtet med smørsanger Julio Inglesias.
FØLTE SEG UTNYTTET: I sin nye bok «Vendela – alt jeg ikke har fortalt», skriver hun om det svært ublide møtet med smørsanger Julio Inglesias. Foto: Johannessen, Sara

AVSLØRER ALT I NY BOK:

Rasende Vendela stormet ut fra date med superstjerne

Vendela Kirsebom trodde hun skulle på et vanlig modelloppdrag på Ibiza, men ble lurt på date med den 24 år eldre superstjernen Julio Iglesias.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 år gammel ble Vendela Kirsebom, som dengang var i startfasen av modellkarrieren, sendt alene til Ibiza.

Hun trodde at hun skulle gjøre en reklamejobb for den spanske butikkjeden El Corte Inglés.

I stedet endte hun opp med å bli lurt trill rundt, og sendt på date med smørsanger Julio Iglesias, som den gang var 43 år.

I boka forteller Kirsebom at hun ble hentet av en Porsche på flyplassen.

«Jeg kjenner et stikk av uro», skriver Vendela i sin nye bok «Vendela – alt jeg ikke har fortalt».

Hun stusser på at hun ikke blir møtt av et fotocrew, og at sjåføren i privatbilen ikke ligner på en typisk produksjonsassistent.

«Han heter Dino, har store muskler og masse smykker rundt halsen», skriver hun.

Bedt om å møte opp i restauranten

Vendela blir kjørt til hotellet og får beskjed om å møte på et hotellrom samme ettermiddag. Der prøver hun flere kjoler. Ingen i rommet kan fortelle hva som skal skje dagen etter.

PLAYBOY: Julio Iglesias er kjent for sin hang til kvinner, og da spesielt yngre kvinner.
PLAYBOY: Julio Iglesias er kjent for sin hang til kvinner, og da spesielt yngre kvinner. Foto: Scanpix

«Det de kan fortelle meg, er at jeg skal møte til middag på hotellrestauranten samme kveld og ha på meg den ene kjolen», skriver Vendela, og forteller at hun ikke blir kvitt følelsen av at det er noe som ikke stemmer.

Hun drar til restauranten, og der møter hun smørsanger og kvinnebedårer Julio Inglesias.

Da går det opp for henne hva som har skjedd.

«Jeg ser på kjolen og deretter på bordsettingen og blir iskald. Jeg er allerede på jobb. Det er dette som er jobben. Assistenten har hørt feil på telefonen. Det var Iglesias, ikke Inglés. Det var aldri snakk om El Corte Inglés, det er Julio Iglesias som har booket meg», skriver hun, og fortsetter:

BLE SUPERSTJERNE: Vendela Kirsebom gjorde braksuksess som modell, og var lenge en av verdens mest ettertraktede modeller. Her pryder hun franske Vogue i 1987. Foto: Faksimile
BLE SUPERSTJERNE: Vendela Kirsebom gjorde braksuksess som modell, og var lenge en av verdens mest ettertraktede modeller. Her pryder hun franske Vogue i 1987. Foto: Faksimile

«Jeg tror ikke det er meningen at jeg skal ligge med ham eller bli kurtisere ham, men at vi skal bli sett sammen og helst fotografert. Kanskje for å fyre opp under hans rykte som playboy? Jeg er 19 år, Julio er 43».

Reddet av businessmenn

Vendela forlater restauranten i sinne. Hun pakker kofferten i hui og hast, og haiker til flyplassen. Det går ikke flere fly hjem, og hun har ikke penger. Agenten tar ikke telefonen.

19-åringen knekker sammen.

«Jeg har ikke flere alternativer, vet ikke hva jeg skal gjøre, synker sammen på gulvet og gråter. Jeg er fornærmet og forvirret. Mange år senere er jeg fremdeles forvirret.».

Vendela ble til slutt reddet av to menn som ga henne skyss til et nytt hotell. Neste dag fikk agenten hennes flydd henne bort fra øya.

«Opplevelsen av å være utrygg, å kunne bli utnyttet, lurt med på noe jeg ikke vil, sitter i kroppen lenge etter jeg har kommet hjem», skriver hun.

Vendela gjorde i etterkant braksuksess som modell.

KJENDISPAR: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard fant tonen i «Farmen kjendis».
KJENDISPAR: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard fant tonen i «Farmen kjendis». Foto: Pedersen, Terje

Det store gjennombruddet fikk hun i 1993, da hun var på forsiden av Sports Illustrated. Hun har siden vært avbildet i Elle, Vogue samt Cosmopolitan.

Fant tonen i «Farmen kjendis»

50-åringen deltok i fjor i TV 2s «Farmen kjendis» sammen med blant annet Petter Pilgaard (37).

De to fant straks tonen, og bekreftet i mai i år at de er kjærester.

På spørsmål om hvordan Petter er som kjæreste, svarte Vendela:

– Petter er en person jeg kan stole 100 prosent på. Og det er veldig, veldig viktig for meg. Han er en gjennomsnill mann, med et stort hjerte. Han er omtenksom, og veldig oppmerksom. En ekte gentleman.