– Det Klopp gjør «dreper» Lovren

Peter Schmeichel med skarp kritikk mot Klopp etter nederlaget på Wembley. – Slik er toppidretten, kontrer TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham sjokkerte Liverpool i åpningsminuttene på Wembley, og ledet 2-0 etter tolv minutter. Hardest gikk kritikken utover Dejan Lovren, som ble byttet ut allerede etter 31 minutter.

Se hvordan Tottenham banket Liverpool i vinduet øverst!

– Det er veldig viktig å understreke at Klopp ikke sa noe til Lovren, og han har «drept» den spilleren nå. Byttet hjalp ikke heller, for de fortsatte å forsvare seg som om de aldri hadde gjort det før, sa Peter Schmeichel i Sky Sports' studio, gjengitt av Telegraph.

– Jurgen Klopp er nødt til å ta ansvar. Det han gjør her er å dytte alt ansvaret over på Lovren. Nå er det Lovren som får alle overskriftene mot seg, og det er virkelig urettferdig. Det burde ha vært manageren, argumenterte Schmeichel.

– Toppidrett er brutalt

TV 2s fotballekspert Petter Myhre tar Jürgen Klopp i forsvar etter det tidlige byttet av kroaten.

– Klopp så at Lovren ikke presterte, og da står han fritt til å gjøre et bytte. Toppidretten er brutal på den måten – du kan ikke bare la kampen gå og vente til neste gang. Jeg tipper Lovren er en tøffing som tåler slikt. Det hadde vært verre om det var en 18 år gammel debutant, påpeker Myhre.

Fotballeksperten beskriver Tottenhams andre scoring som en kjempetabbe av den utskjelte kroaten, men understreker at han ikke var den eneste som ikke leverte i stortapet.

– Du hadde et Liverpool-lag som slapp til altfor enkle muligheter mot Tottenham. Han var blant de svakeste der, og sånn sett er byttet greit selv om det ser brutalt ut, mener Myhre.

– Det spesielle her er at Lovren har vært en hoggestabbe hos fansen i lang tid, og kritikerne får bare vann på møllen etter dette. På kort sikt kan nok statusen hans blant fansen bli enda dårligere enn den allerede har vært, konstaterer han.

I september uttalte Lovren at han tar fire-fem smertestillende foran kampene for å komme seg gjennom dem. Ifølge Liverpools supporterklubb sa Jürgen Klopp at Lovren ikke var skadet, men Myhre vil ikke utelukke at det kan ha noe med saken å gjøre.

– Jeg tenker at det er en del av forhistorien her. Det har helt sikkert vært en vurdering inn mot kampstart om Lovren skulle starte eller ikke, og det kan ha vært en kombinasjon med at han ikke presterte. Slik er vanskelig å vite når du ikke er på innsiden, sier fotballeksperten.

Fikk 2-er på spillerbørsen

Den lokale avisen Liverpool Echo slaktet også kroaten, og belønnet ham med karakter to på spillerbørsen etter kamp.

– Det var en av de mest katastrofefylte halvtimene av en spiller i Liverpools historie. Han gjorde feil på begge målene, og så mer ustødig ut enn Jenga under et jordskjelv, var Liverpool Echos knallharde dom.

Selv ønsket ikke Jürgen Klopp å legge skylden på midtstopperen sin.

– Dejan var ikke noe dårligere enn de andre. Vi måtte forandre på noe, og måtte bli mer stabile. Vi slapp inn to mål til etter han forlot banen – ingen burde føle seg bra etter dette, fastslo Klopp etter kampen ifølge Daily Mail.

– Det første målet hadde vi ikke sluppet inn om jeg var på banen, men jeg stod i den tekniske sonen i joggeskoene mine. Det er ufattelig lett å forsvare seg. Du må bare klarere ballen, men vi gjør det ikke, sa Liverpool-manageren.

Klopp innrømte at den dårlige sesongstarten er fortjent.

– Vi kan ikke snakke om topp fire. Vi ligger på 9. plass og har den dårligste statistikken siden 1964 – jeg kan ikke tro det. Vi er der vi er, og vi fortjener det, konstaterte tyskeren.