Sinnene i kok i Bergen etter Bendtners offsidemål

Nicklas Bendtner punkterte kampen mot Brann – tilsynelatende etter å ha vært flere meter i offside.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Rosenborg 0-3

Se situasjonen som satte sinnene i kok i Sportsnyhetene øverst.

Nicklas Bendtner ble Rosenborgs store helt da han scoret to av målene i 3-0-seieren over Brann.

Gjestene tok et langt steg mot seriemesterskapet. Med fire kamper igjen er det ti poeng ned til Molde på andreplass, og trønderne kan sikre tittelen til helgen.

Det andre målet er imidlertid det store samtaleemnet etter kampen.

Rister på hodet

Dansken var flere meter i offside da Pål André Helland flikket ballen videre, etter en pasning fra Mike Jensen.

– Hele Norge bortsett fra linjemannen og dommeren så at det var offside, men det er ikke noe å gjøre med det, sier Brann-trener Lars-Arne Nilsen til Eurosport.

– Dommerne får Terje Hauge ta seg av. Han har en jobb å gjøre med å vurdere det.

OFFSIDE: Pål André toucher tilsynelatende ballen og setter Nicklas Bendtner offside. Skjermdump TV Norge.
OFFSIDE: Pål André toucher tilsynelatende ballen og setter Nicklas Bendtner offside. Skjermdump TV Norge.

Dommerteamet sier til Eurosport at de ikke så at Helland var borti ballen, og dermed ble flagget holdt nede og Bendtner dundret inn 2-0.

– Såvidt jeg kunne se på skjermen var det offside, men slik er fotball. Man må spille til fløyten går, og det var det jeg gjorde, sier Bendtner selv til Eurosport.

– Jeg var borti den, så jeg får meg en assist. Jeg lurer på om linjedommeren har meg på Fantasy. Det er en grov feil når jeg flikker den, sier Helland til Eurosport.

Målet blir stående, og Bendtner deler med det toppen av toppscorerlisten i Eliteserien med Ohi Omoijuanfo.

Kokte på tribunene

Da kokte det på tribunene blant hjemmelagets fans som følte seg dårlig behandlet av dommerne. Forståelig mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det er merkelig at dommerne ikke ser dette, sier Mathisen.

– De har headsetene på seg slik at de sammen skal finne frem til om dette er offside eller ikke. Assistentdommer tror tydeligvis ikke at Helland er nær ballen, men det er han og Bendtner er da i soleklar offside.

Stemningen på tribunen var ikke særlig god i minuttene som fulgte. Et Brann-angrep ble avblåst etter at noe ble kastet ut på banen, og Tom-Harald Hagen var ikke en populær mann i Bergen. Spesielt ikke ettersom ballen endte i nettet kort tid etter denne avblåsningen også.

For Brann betyr tapet at de nå er på femteplass og sakker akterut i kampen om medalje. Nilsen var likevel raus med motstanderne etter kampen.

– Utfra førsteomgang er vi klart best, men Rosenborg har kvalitet og spillerne som avgjør fotballkamper. De trenger ikke mange sjanser, sier Lars-Arne Nilsen.

Brann best

Det hjalp nok ikke at Brann hadde vært det beste laget gjennom store deler av kampen. I førsteomgangen var det enveiskjøring i favør av hjemmelaget, som burde ha ledet.

Ludcinio Marengo fikk kampens første store mulighet, men avslutningen ble stoppet av Andre Hansen. Kort tid før pause ble Deyver Vegas avslutning fra god posisjon blokkert av en Rosenborg-forsvarer og ballen gikk over.

Brann hadde også ballen i nettet to ganger i førsteomgang, uten at det ble tellende.

Først etter at Fredrik Haugen dundret ballen i nettet fra 16 meters hold. Det var imidlertid blåst før skuddet gikk. Kasper Skaanes hadde nemlig vært borti ballen med hånden da han sendte den i retning lagkameraten.

Deretter da Jonas Grønner dukket opp på bakerste stolpe og sklei et Deyver Vega-skudd over linjen. Grønner ble imidlertid avvinket for offside.

Tannløst Rosenborg

Rosenborg var uvanlig tannløse og den ene antydningen til farlighet i førsteomgang var da Pål André Helland dundret et frispark i klypene på Piotr Lecijewski.

Anders Konradsen skyldte på lite energi og tunge bein etter reising. Det ville ikke Kåre Ingebrigtsen høre noe av.

– De elleve som spilte første får sjansen i 15 minutter til å vise at de ønsker å spille. Det er ikke i nærheten. Det fins sikkert masse unnskyldninger, men for dette er det ingen unnskyldning, sa Rosenborg-treneren til Eurosport.

– Vi burde ha ledet med et par mål. Vi håper at vi klarer å kjøre på slik videre. Det var en strålende omgang. Vi kan ikke forvente så mye mer. Gjør vi det, så vinner vi, sa Lars-Arne Nilsen til samme kanal.

Tordentale til nytte

Det virket som om Ingebrigtsens tordentale hadde hjulpet, for Rosenborg var bedre med i starten av andreomgang. Konradsen måtte forlate banen med skade, men inn kom kaptein Mike Jensen – det gjorde ikke laget svakere.

I tillegg var gjestene nådeløst effektive da de fikk sjansen.

Ti minutter ut i andreomgang tok Rosenborg ledelsen. Jensen spilte Nicklas Bendtner gjennom Brann-forsvaret, og dansken tok med seg ballen på lekkert vis før han dundret inn 1-0.

Bare minutter senere doblet Rosenborg ledelsen – til elleville protester. Seieren var aldri truet etter det, og på overtid satte Milan Jevtovic inn 3-0.

– Vi fikk ettertrykkelig beskjed om at dette ikke var godt nok. Jeg er glad vi har baller og klarer å komme tilbake, sier Helland.