– Stoler virkelig Klopp på disse spillerne, er han i beste fall naiv

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller er kritisk til Jürgen Klopps ledelse. Tyskeren mener laget må forstå hvem som har ansvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool gikk på et stygt 1-4-tap borte mot Tottenham søndag, og nederlaget gjør at Jürgen Klopps menn ligger på niendeplass med hele tolv poeng opp til serieleder Manchester City, mens det er tre poeng opp til Chelsea på fjerdeplass.

Se hvordan Liverpool fikk juling av Tottenham i videovinduet øverst!

Merseyside-klubben er også ute av Ligacupen, men leder gruppen sin i Mesterligaen, til tross for å ha avgitt poeng mot både Sevilla og Spartak Moskva.

– Denne sesongen har så langt vært et steg i feil retning, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Liverpool hadde fantastisk statistikk mot de andre topplagene under Klopp, men fasit etter kampene mot Manchester City, Manchester United og Tottenham de siste ukene viser ett poeng og 1-9 i målforskjell.

– Forskjellen på lagene er innenfor de to 16-meterne. Der er Tottenham veldig solide bakover, er Liverpool er det stikk motsatte. Det er overraskende å se et lag som slo Maribor 7-0 sprudle så lite. Det er greit at Tottenham har gode forsvarsspillere, men jeg er overrasket over at de ikke truer mer fremover. Jeg ser på det som et mentalt problem at de svinger så mye.

– Det er et gedigent problem for Klopp når de ikke får med seg poeng fra de store kampene. Det er denne type kamper Klopps lag har vært best i, fortsetter Stamsø Møller.

TV 2-ekspert: – Noe er galt
Dejan Lovren var på nytt involvert i baklengsmål i søndagens tap, før han ble byttet ut for Alex Oxlade-Chamberlain etter en halvtimes spill.

– Jeg er litt lei av å gjenta meg selv, men jeg synes spillerne som skal være bærebjelker, ikke er gode nok. Jordan Henderson, James Milner og Emre Can, som svinger fra elendig til verdensklasse. Når laget er satt opp på den måten Klopp ønsker at de skal spille, er det en katastrofe at de ikke har bedre forsvarsspillere. Det er et taktisk problem, men spillestilen er basert på angrepspill og da blir det mye rom. Da trenger de klassespillere bakover, sier Stamsø Møller, som er kritisk også er kritisk til Liverpools innsats på overgangsmarkedet i sommer.

Dominic Solanke, Mohamed Salah, Andrew Robertson og Oxlade-Chamberlain kom inn, men Liverpool fikk ikke tak i Virgil van Dijk. Southampton nektet å selge den nederlandske midtstopperen.

– Jeg synes ikke ut som alle spillerne har kontroll på Klopps fotball. Stoler han virkelig på disse spillerne, er han i beste fall naiv. Det ser ut som de stagnerer. De trengte en ny midtstopper, men er det bare van Dijk som er bedre enn Lovren? Det skjønner jeg ikke noe av. Noe er galt, sier han.

– Overgangsvinduet i januar kan komme for sent, mener TV 2s ekspert og tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg.

Liverpool kjøpte også Naby Këita for over en halv milliard kroner, men RB Leipzig-spilleren slutter seg ikke til Anfield-klubben før neste sommer.

– Det er ingen tvil om at Liverpool trenger forsterkninger. De prøvde hardt før sesongen. De fikk Salah, prøvde seg på Keïta, men før ham ikke før neste sesong. Van Dijk ble det heller ikke noe av. Hadde de vært på plass, kunne det sett annerledes ut. Som alle andre toppmanagere er Klopp avhengig av de beste spillerne, sa Premier League-ekspert Petter Myhre under kampen.

Henderson: – Vi sier det samme hver gang
Jürgen Klopp sa etter kampen at alle scoringene kom etter feil, og mente de var enkle å forsvare seg mot.

– Ja, vi kan fikse dette, men først må vi realisere at vi og ingen andre er ansvarlige for dette. Vi må fikse dette, vi er nødt til det, uttalte tyskeren.

Jordan Henderson var også langt nede etter 1-4-tapet på Wembley.

– Målene vi slapp inn var for enkle, men det er vanskelig å stå her og snakke om det, for kampen er så skuffende. Vi sier det samme hver gang, sier Liverpool-kapteinen til TV 2.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino fortalte etter kampen at han tok hensyn til Liverpools giftige angrepspillere.

– Vi måtte være aggressive og spille direkte, og vi måtte unngå å gi Liverpool-spillerne rom, for de er så gode fremover med Firmino, Coutinho og Salah. Det glapp én gang og da scoret Liverpool, men jeg mener det var frispark for Harry Kane i situasjonen før, sa argentineren etter kampen.

Ligacup-exiten for Leicester tidligere denne høsten gjør at Liverpool har fri i midtuken. Neste kamp for Klopps menn er hjemme mot Huddersfield lørdag.