Supporteren slår tilbake:

– Spillerne satte sønnen min i fare

Everton-supporteren som med sin sønn på armen dengte løs mot en Lyon-spiller, har for første gang uttalt seg om episoden. Og han har flere unnskyldninger på lager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kokte fullstending over, både på og utenfor banen, en drøy time ut i Europaliga-oppgjøret mellom Everton og Lyon torsdag.

Se den utrolige episoden i Sportsnyhetene øverst.

Samtlige spillere havnet i tottene på hverandre ved kortlinjen, og flere tilskuere blandet seg også inn.

Skylder på spillerne

En av dem slo Lyon-keeper Anthony Lopes med den ene hånden mens han holdt et barn i den andre. Tilskueren er nå utestengt på livstid av Everton.

Bildene av den hissige pappaen har gått verden rundt, og han har vært gjenstand for unison fordømmelse.

I et intervju med Mirror tar hovedpersonen selv for første gang bladet fra munnen. Her innrømmer han at han er «skamfull» over episoden. Men han reagerer sterkt på den heftige kritikken:

– Jeg er skamfull over det jeg har gjort. Jeg vet det allerede. Jeg er ikke en idiot, sier han men legger samtidig skylden på spillerne og manglende vakthold fra Evertons side.

Ifølge avisen anklager mannen de slåssende spillerne for å sette sønnen hans i fare ved å «svinge armene».

– Som profesjonelle idrettsutøvere er de ment å fremstå som eksempler, sier mannen.

– Porten var åpen

Supporteren, som er anonymisert, mener også at Evertons stadionpersonell må dele litt av skylden ettersom en port som skulle forhindre fansen i å innta banen, ikke var lukket.

– Jeg satt meg selv og min sønn i en farlig posisjon ved å ta øynene bort fra ballen og bli revet med av fansen. Før jeg visste ordet av det var jeg gjennom porten, som skulle vært lukket. Everton skulle ha sørget for bedre sikkerhet, sier supporteren.

– Det var ikke meningen, men jeg var altfor opptatt av å skrike ukvemsord til spillerne fordi de var elendig. Og plutselig befant jeg meg der nede, og da var det liksom «hva faen er det som skjer?», og så ser det ut slik som det gjør, unnskylder han seg.

– Cantona var mye verre

Han mener han har blitt utsatt for en heksejakt og sammenligner episoden sinmed Eric Cantonas berømte karatespark på en supporter i 1995.

– Cantona løp av banen, ga en supporter et kung-fu-spark i brystet og så er det jeg som er det verste som har skjedd fotballen? Er de helt forvirret?

Everton har selv uttalt at de vil utestenge mannen på livstid, og selv om han ennå ikke har hørt noe fra offisielt hold, hevder han at han ikke vil protestere mot den avgjørelsen. Han er imidlertid mer bekymret for barnevernet og forteller at eksen skal ha ringt ham gråtende.

– Jeg bor med min mor. Jeg vet ikke hva barnevernet vil se meg for, sier han.