TOPPSCORER: Kevin Gulliksen scoret åtte mål og ble Elverums toppscorer mot Drammen.
TOPPSCORER: Kevin Gulliksen scoret åtte mål og ble Elverums toppscorer mot Drammen. Foto: TV 2

Elverum snudde gigantduellen og inntok tabelltoppen

Drammen holdt på å løpe Elverum i senk, men klarte ikke å stå distansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen-Elverum 34-36

Elverum stoppet Drammens seiersrekke og overtok tabelltoppen i Eliteserien i håndball med 36-34-seier søndag, men det var alt annet enn enkelt for de regjerende mesterne.

I førsteomgang så vertene ut til å løpe gjestene i senk med et enormt tempo, og skyte dem i senk gjennom Gøran Sørheim, men Elverum-trener Michael Apelgren fikk justert laget og i andreomgang ble kollektivet deres for sterkt.

Dermed slo de regjerende mesterne tilbake etter cupexiten mot Haslum tidligere i uken.

– Jeg er utrolig stolt over at vi vant i dag. Det var et utrolig tempo, og i førsteomgang kjentes det som om Drammen skulle ta det i dag, sier Elverum-trener Michael Apelgren.

– Det er herlig å se tabellen nå.

God Sørheim

Anført av hjemvendte Gøran Sørheim ledet Drammen på et tidspunkt i førsteomgang med fem mål.

Det enorme tempoet førte til et målshow før pause. Da lagene gikk i garderoben var stillingen 21-19, nesten et sluttresultat, blant annet etter sju mål av Sørheim.

På et tidspunkt fikk bakspilleren stående applaus av Kristian Kjelling og resten av benken.

– Sørheim har vært briljant, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Selv om man vet at man vil stoppe Sørheim, så er det ikke så lett. Det går fryktelig fort, og han er god, sa Elverum-trener Michael Apelgren i pausen.

Strammet opp

Han var klar på at laget hans måtte stramme opp forsvarspillet og kutte ned på feilene i den andre omgangen, og det virket som han fant de rette knappene å trykke på.

Det elleville målshowet roet seg noe i andreomgang, og det var Elverum som taklet det best og på 27-27 var lagene ajour igjen, og da André Lindboe satte inn 29-28 var gjestene foran for første gang siden det andre spilleminutt.

Derfra dro Elverum i fra og kontrollerte inn seieren.

Sørheim ble kampens toppscorer med elleve mål, mens det for Elverum var Kevin Gulliksen som ble mestscorende med sju nettkjenninger.

– Det kan være vi gikk litt tomme. Vi løper mye, sier Gøran Sørheim til TV 2 etter kampen.

– Elverum har flere å rullere på utover i kampen, og da blir det tungt for oss etterhvert. De vinner mange kamper i andreomgang, sier Kristian Kjelling.