TOPPSCORER: Kirkevold er toppscorer i den danske Superligaen.
TOPPSCORER: Kirkevold er toppscorer i den danske Superligaen. Foto: Frank Cilius

«Mål-Pål» slo til igjen

Pål Alexander Kirkevold scoret i sin tiende kamp på rad da «norske» Hobro slo Nordsjælland 4-0 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hobro - FC Nordsjælland 4-0

Før søndagens kamp hadde Pål Alexander Kirkevold scoret i ni ligakamper på rad på toppnivå i Danmark. Det gjorde Hobro-spilleren historisk. Ingen andre spillere hadde gjort det før ham i Danmark.

Søndag tok Hobro imot tabelltoer Nordsjælland i det som var forventet å bli en svært vanskelig hjemmekamp.

Alexander Sørloths Midtjylland dyttet gjestene ned fra tabelltoppen med sin seier fredag, og Nordsjælland måtte vinne for igjen ta steget forbi.

«Mål-Pål» – som han nå kalles i Danmark – trengte likevel bare 25 minutter på å øke sin imponerende målrekord.

Toppscoreren i dansk fotball dukket opp på bakerste stolpe og satte inn 1-0 etter en stuss fra landsmannen Yaw Ihle Amankwah.

Det var også nordmannens tolvte mål for sesongen.

Ti minutter før slutt kunne den tidligere Sandefjord-spissen notert seg for enda en scoring, men avslutningen hans ble stanset av tverrliggeren. Flere sjanser ble det ikke, Kirkevold gikk av banen til stående ovasjoner fire minutter før full tid.

Kampen endte til slutt hele 4-0 til hjemmelaget. Et råsterkt resultat av det nyopprykkede laget som med det tok steget opp på fjerdeplass i den danske Superligaen.

– Drømmer om landslaget

Fortsetter Kirkevold den utrolige scoringsformen kan det fort være at han får en telefon fra landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Jeg føler det ville vært naturlig å få en mulighet etter hvert, men det er ikke noe jeg legger energi i.

Det sa Pål Alexander Kirkevold til NTB etter forrige runde.

Jesper Mathisen har latt seg imponere av nordmannens prestasjoner.

– Det er ekstremt imponerende. Han har vært en målscorer i Norge, men ikke på det nivået. Jeg har spilt mot ham noen ganger. Han er sterk, rask og venstrefoten hans er fantastisk. Han er kanskje litt vel egoistisk, men det er ofte en god egenskap som spiss. Han har definitivt hatt en fin utvikling. Setter du en slik rekord, så er det bare å ta av seg hatten, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til TV 2.

Altomfotball: Se all statistikk fra Superligaen

Kirkevolds kontrakt går ut etter denne sesongen, og han har det ikke travelt med å signere en ny.

– Jeg er klar over at jeg har gode kort på hånden. Fortsetter jeg å utvikle meg så vil sikkert lag fra større ligaer se i min retning, sa Kirkevold til NTB forrige måned.

Norsk suksess i Danmark

Og det er deilig å være norsk i Danmark for tiden. Fredag var Alexander Sørloth involvert i alle fire målene da Midtylland slo Horsens 4-2. Etterpå haglet superlativene over den trønderske spissen.

– Superligaens beste spiller, slo TV 3-journalist Søren Frederiksen fast på Twitter.

Mens Frederik Steen Nielsen skrev dette i DR:

– Superligaens største profil? Sørloths fysikk og spillestill ligner på Andreas Cornelius, som de savner i hovedstaden. Det skal «midtjyderne» være glade for. Han er et monster.