Mourinho: – Spillerne burde holdt en pressekonferanse og forklart hvorfor innsatsen var så dårlig

José Mourinho slet med å holde seg i tøylene da han snakket om Manchester United-spillernes labre holdninger og innsats i 1-2-tapet borte mot Huddersfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Portugiseren sa i sitt første TV-intervju etter kampen at han ikke ville kritisere spillerne sine for mye etter det han beskrev som en kollektiv svikt. Han ville ta seg tid til å analysere prestasjonen først.

Se sammendraget fra kampen øverst.

Men under det påfølgende pressemøtet med de skrivende journalistene klarte han ikke å dy seg likevel.

To store feil fra Juan Mata og Victor Lindelöf med fem minutters mellomrom gjorde at Huddersfield overraskende ledet 2-0 til pause. Marcus Rashford reduserte mot slutten, men det ble bare med det ene målet fra den unge innbytteren.

– I første omgang ventet jeg bare på den første feilen. Det var Mata og Victor som gjorde dem, men det kunne like gjerne vært noen andre. Holdningen vi viste var veldig dårlig, sa Mourinho.

– Huddersfield slo oss på holdninger og innsats. Når jeg taper kamper, foretrekker jeg å tape fordi motstanderen er bedre enn oss. Det er veldig tungt å tape kamper på grunn av dårlige holdninger.

Bekymret

Mourinho bet seg merke i en uttalelse fra en av sine egne etter tapet. Ander Herrera mente Huddersfield dro fordel av United-spillernes «manglende lidenskap».

– Jeg hørte Ander Herreras intervju. Han sa at holdningene og innsatsen var dårlig. Herregud, når en spiller sier det og føler det, mener jeg alle spillerne burde gått til pressekonferansen og forklart hvorfor. Jeg kan ikke forklare det, sa Mourinho og la til:

– Det bekymrer meg. Når det skjer i dag, hvorfor kan det ikke skje igjen i morgen?

Luke

Mourinho kan ikke huske sist laget hans kom til en kamp med så dårlige holdninger som tilfellet var i lørdagens bortemøte med nyopprykkede Huddersfield. Han mener det var den mest skuffende kampen under hans tid som United-manager.

– Jeg kan ikke engang huske en treningskamp der holdningene har vært så svake. Vi kom hit for å spille en Premier League-kamp og kjempe om tre poeng. Jeg er veldig skuffet, sa portugiseren.

Manchester Uniteds neste kamp er borte mot Swansea i ligacupen tirsdag. Deretter venter Tottenham til toppkamp på Old Trafford.

Etter lørdagens resultater skiller det fem poeng mellom United på annenplass og serieleder og byrival Manchester City på tabelltoppen. De lyseblå slo Burnley 3-0.

(©NTB)