IKKE BARE GODE VENNER: Det var etter denne kampen at Mourinho forsøkte å lokke Dier til United, mener Pochettino.
IKKE BARE GODE VENNER: Det var etter denne kampen at Mourinho forsøkte å lokke Dier til United, mener Pochettino. Foto: Oli Scarff

Pochettino avslører i ny bok:

– Mourinho forsøkte å lokke Dier til United

Tottenham-manageren ble bekymret da han så Eric Dier prate på portugisisk med José Mourinho etter en kamp på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo i dag klokken 17.

Mauricio Pochettino har latt den kjente spanske journalisten Guillem Balague få et innblikk i livet bak kulissene i Tottenham.

I boken «Inside Pochettino's Spurs» er den argentinske manageren svært frittalende og avslører hittil ukjente kontroverser.

De siste ukene har utdrag av boken blitt sluppet som føljetong av Daily Mail. Her kan man søndag lese om hvordan Eric Dier nesten havnet i Manchester United i sommer.

– Kanskje det er vanlig Mourinho-taktikk

Pochettino forteller om at han fikk høre at United hadde kommet med tilnærminger til Dier og hans repesentanter. Den engelske landslagsspilleren skal ha vært misfornøyd med at Tottenham hentet Victor Wanyama som var en direkte konkurrent på den sentrale midtbanen.

Ifølge Pochettino skal Mourinho så ha satt Dier i en svært vanskelig situasjon etter Tottenhams 0-1-tap på Old Trafford i desember 2016.

– Mourinho og jeg var ferdig med intervjuene våre etter kampen og spillerne jogget ned på banen. Da José var ferdig med pressen sto han ved inngangen og fulgte med spillerne som gikk mot garderoben, sier Pochettino.

– Han hilste på Moussa Sissoko og klemte Dier. De passerte meg på vei til garderoben mens de snakket på portugisisk. Kanskje det er en vanlig Mourinho-taktikk, men han satt Dier i en kompromitterende situasjon. Du kan ikke gjøre det etter et tap.

Diers godlynnede møte med United-sjefen falt ikke i god jord hos Pochettino som konfronterte midtbanespilleren sin med det samme.

– «Er du kompis med Mourinho?» spurte jeg, skriver Tottenham-manageren.

– «Nei, men jeg har kjent ham lenge, siden tiden min i Portugal... en av hans gudsønner trente meg. Han sier alltid hei,» skal Dier ha svart.

– Vi pratet i fire timer

Det var imidlertid ikke godt nok for argentineren som også hadde hatt bekymringer vedrørende Diers form. Pochettino forteller at han satt seg ned med Dier og hadde et fire timer langt møte neste dag.

– Han fortalte meg om Uniteds interesse siden forrige sommer (2016) og jeg forklarte situasjonen for ham:

– «Hør her, du får ikke forlate klubben siden du har nettopp signert en ny femårsavtale med oss i augugst. Du er blant Tottenhams best betalte spillere i en alder av 22. Du er viktig for oss og kommer til å bli den beste midtstopperen i Premier League,» sier Pochettino.

Helt siden den samtalen har Eric innrømmet at han kunne ha ventet til Mourinho var ute av synet før han gikk til garderoben.