HODESKADER: En mann er pågrepet, mistenkt for å ha angrepet sjåføren på Birkelundstoppen. Foto: Øyvind Egaas/TV 2
HODESKADER: En mann er pågrepet, mistenkt for å ha angrepet sjåføren på Birkelundstoppen. Foto: Øyvind Egaas/TV 2

Bussjåfør angrepet ved holdeplass i Bergen

En bussjåfør ble angrepet av en ruset mann ved en bussholdeplass i Bergen søndag morgen. Sjåføren er sendt til sykehus med alvorlige skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Voldsepisoden skjedde klokken 07.44 på en holdeplass på Birkelundstoppen i Bergen, melder Vest politidistrikt.

Politi og ambulanse ble sendt til stedet. Politiet pågrep en ruset mann mistenkt for å ha angrepet sjåføren. Mannen er i 30-årene og er kjent fra politiet fra tidligere. Han har foreløpig ikke vært villig til å forklare seg.

Den 64 år gamle bussjåføren har fått hodeskader og er sendt til Haukeland universitetssjukehus for behandling. Sykehuset opplyser i en pressemelding søndag formiddag at mannen er alvorlig skadd.

– Han blødde kraftig fra ansikt og hode, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge politiet var bussjåføren ikke i bussen da hendelsen inntraff, men oppholdt seg inne på busselskapets område.

– Han skal ha vært inne i et hvileskur for sjåførene. Om angrepet skjedde inne i bua eller utenfor er foreløpig uklart, sier Kolltveit. Det ble meldt om at angriperen hadde en kniv, men politiet har ikke fått dette bekreftet eller funnet noen kniv.

Det var en passasjer på en buss som meldte fra om hendelsen og politiet har avhørt flere vitner på stedet. Kriminalteknikerne kom også til stedet for å sikre spor, og avsluttet sine undersøkelser litt før klokken elleve.

(©NTB)