Søndag 15. oktober ble de funnet døde. Rachel Nguyen (20) og Joseph Orbeso (22) holdt rundt hverandre der de lå i en kløft i en avsidesliggende del av nasjonalparken.

– Ut fra funn på stedet tror politiet at Orbeso skjøt kjæresten og deretter seg selv, heter det i en uttalelse fra sheriff-kontoret i San Bernardino.

Desperat handling

Men politiet tror ikke Joseph Orbeso hadde planlagt å ta livet av kjæresten og seg selv. Alt tyder på at paret gikk seg vill i den stekende sommerheten og gikk tom for mat og drikke. Til slutt så de ingen annen utvei enn å ta sine egne liv.

– Det er ingen ting som tyder på at Joseph hadde noen planer om å skade Rachel. De havnet bare i en håpløs situasjon, sier sheriffens talsperson Cindy Bahman til tv-kanalen KABC.

Et våpen som var registrert på 22-åringen ble funnet på stedet.

Resultatløst søk

Da paret ble funnet, hadde de vært savnet i nesten tre måneder. Eieren av overnattingsstedet der paret bodde meldte dem savnet 28. juli etter at de ikke sjekket ut.

I dagevis lette store mannskaper etter paret. 250 personer, hunder og helikoptere søkte i området rundt den populære stien Maze Loop Trailhead. Men letingen var svært vanskelig i temperaturer opp mot 40 grader. I løpet av de første dagene ble ti personer skadd, mens andre ble dehydrert, skriver CNN.

KARRIG LANDSKAP: Flere ble skadd og dehydrert under leteaksjonen i nasjonalparken Joshua Tree. Foto: David P. Fulmer/Wikimedia Commons
KARRIG LANDSKAP: Flere ble skadd og dehydrert under leteaksjonen i nasjonalparken Joshua Tree. Foto: David P. Fulmer/Wikimedia Commons

Etter en ukes søk vurderte myndighetene det slik at det var uforsvarlig å fortsette leteaksjonen på grunn av risikoen mannskapene ble utsatt for, samtidig som håpet om å finne Rachel og Joseph i live ble stadig mindre.

Omtenksom og snill

Denne uken ble det oppdaget flasker og matpapir som ledet mannskaper til funnstedet. Ifølge etterforskere hadde de to brukt klesplagg for å skjerme seg mot solen. Det så ut til at de hadde rasjonert maten og var helt fri for vann.

Torsdag ble likene identifisert.

Orbesos far skriver i en epost til nyhetsmedier i Sør-California han ønsker at sønnen skal bli husket som en snill, omsorgsfull og omtenksom person.

«Måten han ble funnet, ved siden av Rachel og med armen rundt henne som om de søkte skygge under en busk, sier alt du trenger å vite om ham som mann og medmenneske», skriver Orbeso i eposten ifølge BBC.