Brækhus vant på knockout

Cecilia Brækhus leverte varene mot Mikaela Laurén.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se dramatikken i Sportsnyhetene øverst.

Cecilia Brækhus forsvarte tittelbeltene i weltervekt mot svenske Mikaela Laurén (41) i Stokke i Vestfold.

Brækhus vant på teknisk knockout i sjette Srunde.

– Jeg lovte knockout, og jeg holder alltid det jeg lover, sa Brækhus til Viaplay etter kampen.

– Jeg er fornøyd. Det er alltid ting jeg kunne gjort bedre. Dette er et kjempesteg for meg, dette gjør at navnet mitt blir tatt opp på et helt nytt nivå i bokseverden, sier Brækhus til TV 2.

Det var bergenserens 32. proffkamp, og like fullt den 32. seieren.

Nå lover den norske ubestridte verdensmesteren at det kommer enda større kamper.

Knockouten kom en runde tidligere enn møtet mellom de to i 2010, men den norske boksedronningen var raus med ordene til Laurén etter seieren.

– Hun var mye tøffere enn jeg trodde. Jeg trodde hun skulle gå ned tidligere. Mikaela er steintøff, og hun ga seg ikke. Jeg så det på henne at hun ville gå ti runder. Hun har en «fightervilje» ut av denne verdenen. Respekt, sa Brækhus om sin motstander.

– Jeg følte meg aldri truet, men jeg ble imponert over hvor tøff hun var. Vi har aldri undervurdert henne. Det er derfor jeg er verdensmester. Jeg undervurderer ikke motstanderen min, sier Brækhus til TV 2.

Laurén yppet seg i de første rundene, og i den andre runden påførte hun Brækhus et hovent kinn. Men etterhvert som kampen stred frem var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

– Det var stort for meg å komme hit og gå mot verdens beste bokser, svarte Laurén.

Tittelbeltene i forbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO stod på spill.

STØRST: Brækhus utropes til vinner.
STØRST: Brækhus utropes til vinner. Foto: Åserud, Lise

I denne saken fulgte vi oppgjøret, slag for slag og runde for runde.

Runde 6:

Det var enveiskjøring i Stokke. Brækhus virket å stå distansen langt bedre enn svensken. Hun fikk inn flere kombinasjoner og harde slag som rystet svensken. Til slutt gikk hun i bakken.

Laurén klarte å reise seg, og fikk lov til å fortsette av dommeren, men etter at Brækhus fikk inn et par slag vaklet hun igjen. Da stoppet dommeren kampen, og Brækhus hadde vunnet på teknisk knockout.

Runde 5:

Svensken får inn et par gode treff på Brækhus, og særlig er slagene med høyrehånden farlige. Det er definitivt ikke lett for Brækhus, men Laurén sliter mot slutten av runden igjen. Nok en runde til Norge.

Runde 4:

Laurén er tydelig preget av hardkjøret de første rundene, men nekter å gi seg. Kjemper seg litt tilbake i kampen, men det er den norske hjemmefavoritten som styrer.

Runde 3:

Brækhus mer offensivt til verks, men Laurén har bokset på seg selvtillit. Mot slutten av runden fikk den norske stjernen et solid overtak. En klar rundeseier til «The First Lady».

Runde 2:

Mikaela Laurén får inn et par gode slag på Brækhus, som svarer med noen raske kombinasjoner. Et av slagene har gjort at den norske fighteren har fått en hevelse over kinnbeinet.

Nok en jevn runde, men som trolig gikk til svenske Laurén.

Runde 1:
Oppgjøret er i gang. Brækhus i sort overdel og rosa shorts mot Laurén i helhvitt.

Brækhus går direkte i angrep, men de to havner raskt i klinsj. En jevn runde, men mulig med et lite overtak til den norske verdensmesteren.

Før kampen:
Mikaela Laurén gjør sin inntreden i arenaen til avmålt jubel, og får etterhvert følge av Cecilia Brækhus.

Da steg lydnivået mange hakk. «The First Lady» entret arenaen akkompagnert av Outlandish' «I'm calling you».

Nasjonalsangene synges nå, før bokserne skal denge løs på hverandre.

Bakgrunn:

Det er andre gang Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén møtes. I 2010 vant Brækhus på knockout mot den tidligere svømmeren.

I oppladningen til kampen har mye dreiet seg om smellkysset svensken ga Brækhus på en pressekonferanse. Den norske bokseren svarte med å gi en ørefik tilbake.

Laurén har en brokete fortid. I 2005 ble hun dømt til fengsel i ett år og to måneder for besittelse av anabole steroider og brudd på våpenloven. I fengselet utdannet hun seg innen ernæring og trening og begynte så smått å bokse. I 2009 debuterte Laurén profesjonelt som bokser. Så langt har hun gått 33 kamper. Hun har tapt fire og vunnet 13 på knockout.

Brækhus, som fyller 36 år i slutten av måneden, har gått 31 strake kamper uten tap siden proffdebuten i 2007.

Hun har fra før bokset to ganger i Oslo Spektrum og én gang i hjembyen Bergen.