PROFF: Alexandra Nord spiller til daglig for QPR Ladies.
PROFF: Alexandra Nord spiller til daglig for QPR Ladies. Foto: Instagram.

Svensk fotballspiller: – Jeg ble seksuelt utnyttet av fotballstjerne

Den svenske fotballspilleren, Alexandra Nord, forteller på sin blogg om hvordan hun ble seksuelt utnyttet av en spansk fotballstjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kjølvannet av opprullingen av sex-trakasseringene til Hollywood-topp Harvey Weinstein har kvinner over hele verden delt sine historier på sosiale medier under emneknaggen #metoo.

Sist ute er den svenske fotballspilleren Alexandra Nord. Hun spiller til daglig for QPR Ladies i den engelske toppdivisjonen. Hun forteller på sin blogg, og i et intervju med Expressen, om hvordan hun ble seksuelt utnyttet av en spansk fotballstjerne tilbake i 2012.

– Han googlet seg selv

Den gang var Nord kun 19-20 år og hadde nettopp flyttet til London.

– På en av nattklubbene var det en spansk fyr som henvendte seg. Jeg var ikke tiltrukket av ham overhodet, men han lyktes i å overtale meg og min venn til å komme over til hans bord og få en drink, skriver Nord på bloggen.

Friday feeeling 🔝

Et innlegg delt av Alex 🌹 (@alexandranordd)

– Han googlet seg selv og sa at han spilte fotball i en spansk storklubb. Jeg, som også spilte fotball, begynte selvfølgelig å snakke fotball og vi fant en felles interesse.

Nord forteller hvordan hun og venninnen så forlot den spanske fotballstjernen, som hun har valgt å anonymisere. Hun fortsatte likevel å støte på spilleren ute på Londons natteliv i løpet av de neste månedene.

Våknet delvis avkledd

En kveld da hun hadde kommet bort fra venninnen sin og ikke hadde telefon, møtte hun tilfeldigvis på den spanske fotballstjernen.

– Minnet er som sagt litt utydelig, men jeg husker at han forsøkte å overtale meg til å ta inn på hotell, og jeg, som var påvirket av alkohol og trøtt, gikk med på det, under den betingelse at vi skulle ha hvert vårt værelse, skriver 24-åringen.

Men hun fikk ikke sitt eget værelse og endte i stedet opp med å legge seg trøtt og utmattet i sengen på hans rom. Med alle klærne på. Neste morgen våknet hun likevel delvis avkledd.

Good luck today girls!! I'll be back sooon🤕⚽️

Et innlegg delt av Alex 🌹 (@alexandranordd)

– Jeg våkner neste morgen og har ikke noe tøy på den nedre delen av kroppen. Da jeg sovnet hadde jeg både strømpebukse og truse på, det er jeg helt sikker på. Jeg merker at fyren legger seg over meg med deler av sin kropp som absolutt ikke burde være der, skriver den svenske fotballspilleren.

Nord endte til slutt opp med å flykte fra hotellrommet, rasende og skamfull. Noen dager senere ble hun oppringt av spillerens agent som ga henne streng beskjed om ikke å fortelle om episoden til noen. Og det har hun heller ikke gjort – før nå.

– At jeg velger å fortelle om hendelsen nå, handler om at jeg vil løfte frem problemet. Jeg har venner som har opplevd nesten nøyaktig det samme eller lignende situasjoner med andre fyrer – selv andre fotballspillere, skriver QPR-proffen og avslutter blogginnlegget med en oppfordring:

– Til alle jenter som leser dette, men også menn: Husk på at DU eier retten over, når, hvordan og hvem som skal røre din kropp!