Chelsea reddet av utskjelte Batshuayi

Antonio Contes innbyttere sentrale da Chelsea snudde 1-2 til 4-2 mot Watford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Watford 4-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Chelsea sto med to strake tap i Premier League, sist mot tabelljumbo Crystal Palace. I midtuken rotet de blå bort 2-0-ledelsen mot Roma og spilte til slutt 3-3.

De regjerende Premier League-mestere så ut til å være på vei mot nok et pinlig Premier League-tap mot Watford. Pedro Rodríguez' drømmescoring ga Chelsea en tidlig ledelse, men Watford snudde kampen etter mål av Abdoulaye Doucouré og Roberto Pereyra, men innbytter Michy Batshuayi headet inn 2-2-scoringen tjue minutter før full tid.

I sluttminuttene gjorde den andre innbytteren, Willian, et strålende forarbeid ute til høyre og slo inn til César Azpilicueta, som headet inn 3-2. På overtid kranglet Batshuayi inn 4-2, som ble sluttresultatet i London.

– De som fikk gjennomgå hardest etter tapet på Selhurst Park, Batshuayi og Willian, spiller nøkkelroller her og slår tilbake, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

De to utskjelte spillerne kom begge inn fra benken i andre omgang.

– Conte traff hundre prosent med byttene, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Batshuayi var naturligvis høyt oppe etter sine to scoringer.

– Det har vært vanskelig for meg ikke å spille så mye, men jeg har vært fokusert hver eneste dag og jeg jobber hardt på trening. I dag gikk det bra, jeg kom inn og gjorde jobben min, sier den belgiske landslagsspissen.

– Vi måtte kjempe til siste minutt, og vi viste god lagånd. Det var ikke vår beste kamp, men vi fikk en viktig seier. Det er viktig for selvtilliten etter tre kamper uten seier, sier Azpilicueta.

Kunstverk av Pedro
Watford var det førende laget i en intens åpning på kampen, men det var vertene som tok ledelsen etter tolv minutters spill. Fra tjue meter klinte Pedro Rodríguez ballen helt oppi vinkelen via stolpen.

– Det er en drømmescoring. Pedro Perfecto med en perfekt avslutningen. Det er et kunstverk, kommenterte Kasper Wikestad.

Reprisene viste imidlertid at Chelsea aldri skulle hatt hjørnespark i situasjonen i forkant av Pedros 1-0-scoring.

Fire minutter senere burde Cesc Fàbregas doblet ledelsen for Chelsea. Álvaro Morata fant landsmannen alene foran mål. Fàbregas prøvde å chippe over Heurelho Gomes, som enkelt fanget ballen.

På overtid av første omgang kom utligningen for Watford. Et lang innkast endte hos Abdoulaye Doucouré, som banket inn 1-1-målet.

– Meget smart bevegelse, og så får han et herlig treff i tillegg, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i pausen.

Bommet på åpent mål
Like etter sidebytte slo Kiko Femenya et godt innlegg langs bakken til Richarlison på bakerste stolpe. Brasilianeren bommet på åpent mål fra kloss hold.

– Av alle bommer og alle åpne mål... Der tror jeg han er for sikker på å score. Det er nesten så man ikke tror det, sa Kasper Wikestad.

Et par minutter senere gjorde stjerneskuddet det litt godt igjen da han serverte Roberto Pereyra, som satte inn Watfords 2-1-scoring.

– Problemene for Antonio Conte tårner seg opp, kommenterte Wikestad.

Snaut ti minutter etter pause fikk Richarlison nok en stor mulighet, men headingen fra få meter gikk utenfor.

Innbytter stanget inn utligningen
Chelsea-manager Antonio Conte kastet inn Michy Batshuayi og Willian, og det viste seg å være lurt. I det 71. spilleminutt slo Pedro Rodríguez et meget godt innlegg som ble headet i mål av Batshuayi.

– Det er en god bevegelse i forkant, og hodestøtet er tilnærmet perfekt, sa Kasper Wikestad.

Åtte minutter før full tid kom den store belgieren til nok en stor mulighet, men denne gangen blåste han ballen like over mål.

To minutter før full tid gjorde Willian et strålende forarbeid ute til høyre, og innlegget traff César Azpilicueta på bakerste stolpe. Forsvarsspilleren headet inn 3-2. På overtid kranglet Batshuayi inn 4-2, som ble sluttresultatet.

– Chelsea har slått tilbake. Se på Conte! Den trengte han, den trengte Stamford Bridge. Han kaster seg inn blant jublende fans, sa Wikestad.