PISTOLRAN: En pizzarestaurant ble ranet i Oslo lørdag formiddag.
PISTOLRAN: En pizzarestaurant ble ranet i Oslo lørdag formiddag. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2

Pistolran i pizzarestaurant – sperret ansatte inne på bakrom

En pizzarestaurant ble ranet i Oslo lørdag formiddag. Gjerningspersonen truet to ansatte med pistol og sperret dem inne på et bakrom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var pizzarestauranten Dominos pizza i Fernanda Nissens gate ved Storo som ble ranet like etter klokken 11 lørdag.

– Gjerningspersonen dro fram en pistol og truet en ansatt inn på kontoret for å åpne safen, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth, til TV 2.

Dermed stjal gjerningspersonen bilnøkkelen til en av Dominos-restaurantens egne biler, og kjørte fra stedet. Politiet ankom restauranten omtrent 15 minutter senere.

– Betjeningen ble tatt med inn på et bakrom. Det var derfor det tok litt tid før politiet ble ringt, etter at gjerningspersonen dro fra stedet, sier innsatsleder Thomas Broberg til TV 2.

Gjerningsmannen beskrives av politiet som cirka 180 centimeter høy, og iført jeans og blå/grønn regnjakke, samt briller og lue. Det er usikkert om mannen klarte å få med seg verdier fra restauranten.

Innsatsleder Thomas Broberg. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2
Innsatsleder Thomas Broberg. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2

– Det er sjokkerende at dette skjer på en helt vanlig lørdag. Jeg har vanskelig for å forstå at det kan skje, sier styreleder i Lillo Nydalen, Benjamin Ashton.

Styrelederen sier sameiet, som ligger rett ved pizzarestauranten, planlegger å montere overvåkingskameraer ved blokkene.

Bilen som ble stjålet er en Renault Zoe elbil med registreringsnummer EK19964, og er merket «Dominos pizza». Politiet er svært interessert i tips fra publikum, dersom noen observerer bilen eller vet noe om ranet.

De to ansatte som ble truet med pistol av gjerningsmannen, ivaretas av politiet.

Store politiressurser er kalt inn i saken. Ransgruppen er tilkalt, og kriminalvakten i Oslo betegner hendelsen som en stygg sak.