VET IKKE: Jürgen Klopp hevder han ikke aner fremtidsplanene til Philippe Coutinho.
VET IKKE: Jürgen Klopp hevder han ikke aner fremtidsplanene til Philippe Coutinho. Foto: Paul Childs

Åpenhjertig Klopp om fremtiden til Coutinho

Liverpool-trener Jürgen Klopp innrømmer at han «ikke har peiling» på om Philippe Coutinho spiller i Liverpool neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 17.00.

Både Philippe Coutinho og Emre Can har vært gjenstand for en massiv rykteflom de siste månedene.

Coutinho var sterkt ønsket av Barcelona og ytret selv et ønske om å dra til katalanerne. Can på sin side er på utgående kontrakt og enn så lenge har ikke tyskeren blitt enig med Liverpool om en ny. I kulissene vanker toppklubber som Bayern München og Juventus.

– Jeg har ikke peiling

På fredagens pressekonferanse før søndagens TV 2 Premium-sendte oppgjør mellom Tottenham og Liverpool, var det en åpenhjertig Liverpool-manager som uttalte seg om fremtiden til de to stjernene.

Ryktene skal nemlig ha det til at Coutinho har en hemmelig avtale med Liverpool om kun å spille én sesong til for klubben. På spørsmål om denne avtalen fantes, og om Coutinho definitivt var på vei bort, svarte Klopp dette:

– Jeg har ikke peiling. Vi får se.

– Vi snakker ikke om slike ting. Kan du tenke deg hvordan det ville vært hvis det faktisk stemte og jeg hadde svart: «Ja, vi har en avtale»? Det som er hundre prosent sant er at for øyeblikket tenker ingen på dette. Vi snakker ikke om dette, hvorfor skulle vi det? sa Klopp ifølge Liverpool Echo og fortsatte:

– Det jeg kan si er at vi som klubb må skape en situasjon som spillere vil være en del av. For øyeblikket har vi dette. Ingen tenker på januar, ingen tenker på juni eller juli. Alle vil nå være en del av dette, men det vil komme nye overgangsvinduer og da får vi se hva som skjer.

Den tyske manageren ville imidlertid ikke utelukke at spillere kan komme til å forlate klubben i januar eller i sommer.

– Jeg har alltid sagt at hvis spillere kommer til oss tidlig nok, så vil vi alltid finne en løsning. Det er ikke et problem. Vi som klubb må gjøre alt i vår makt helt til spillerne gir meg signaler på at de har hodet andre steder.

Ingen Coutinho mot Spurs?

På pressekonferansen uttalte Klopp også at de hadde flere spillere som slet med en del «smeller» før søndagens toppoppgjør mot Tottenham på Wembley. En av dem kan være Coutinho.

Liverpool-spillerene fikk treningsfri på torsdag, men på fredagens trening var alle tilbake foruten den lille brasilianeren. Dermed kan det virke som om Spurs-kampen står i fare for Coutinho. Fra før av er det kjent at Sadio Mané vil miste kampen grunnet en lårskade.