Villsvin raserte tysk by

Fire ble skadd og en person mistet en finger da to villsvin gikk amok i den tyske byen Heide fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de skadde er byens banksjef, skriver Bild ifølge danske Ritzau. Et av villsvinene tok seg nemlig inn i den lokale Sparkasse-filialen og skapte et voldsomt oppstyr.

Kunder og ansatte flyktet ut av vinduene for å komme seg i sikkerhet mens et av villsvinene raste gjennom lokalene.

Banksjefen fikk skader i beina. En annen mann skal ha fått deler av fingeren bitt av, melder TV-stasjonen Norddeutsche Rundfunk.

Folk ble bedt om å holde seg inne

Overvåkingsvideo fra banken viser hvordan det ene villsvinet ser ut til å løpe forbi banklokalet, men snur og sikter mot glassdørene. Dørene går opp, og det kraftige dyret løper inn i lokalet.

Folk løper for livet og søker dekning i banken.

Folk som oppholdt seg i sentrum av Heide ble bedt om å holde seg innendørs mens politiet jobbet for å få kontroll over situasjonen. Bilførere ble advart mot å gå ut av bilene sine.

Etter flere timer fikk en lokal jeger fikk omsider satt en stopper for herjingene da han klarte å skyte ett av villsvinene. Ifølge Bild dreide det seg om et 70 kilo tungt hanndyr. Det andre svinet stakk til skogs.

FIKK HAS PÅ SVINET: Jeger Uwe Ingwersen (t.v.) og Horst Allwardt undersøker villsvinet som angrep folk og skapte et voldsomt oppstyr i Heide nord i Tyskland fredag. (Helge Holmson/dpa via AP)
FIKK HAS PÅ SVINET: Jeger Uwe Ingwersen (t.v.) og Horst Allwardt undersøker villsvinet som angrep folk og skapte et voldsomt oppstyr i Heide nord i Tyskland fredag. (Helge Holmson/dpa via AP)

Fire ble bitt

Nøyaktig hvordan dyrene tok seg inn i sentrum av byen nord i Tyskland, er fortsatt uklart. Øyenvitner forteller til NDR at de er sjokkerte over hvor aggressive dyrene var.

Villsvinene knuste blant annet en glassdør i en optikerforretning og skadet flere biler.

Fire mennesker ble bitt av villsvinene. Skadene beskrives som lette til moderate.

Stor bestand i Sverige

Villsvin kan veie opptil 200 kilo. Det finnes ikke noen villsvinbestand i Norge, men flere enkeltdyr er observert og skutt de siste årene, særlig i grensetraktene i Sør-Norge.

Dyrene har rømt fra innhegninger eller har vandret inn fra Sverige, hvor det har etablert seg en ganske kraftig bestand av rømte tamdyr, antakelig bestående av flere titusen dyr, skriver Store Norske Leksikon.