Det er bare en liten måned siden Volvos splitter nye kompakt-SUV hadde verdenspremiere i Milano.

Nå er XC40 allerede på plass i Norge, som det første landet som får vise bilen utenom selve verdenslanseringen. At vi til og med får se bilen før svenskene selv, er jo litt ekstra stas!

Det er bilforretningen Autostrada i Skien som har invitert til avduking av nykommeren.

Publikums-favoritt

Under det lukkede arrangementet i Ibsenhuset har hele 500 kunder møtt opp for å se avdukingen av den nye Volvo-modellen, som med all sannsynlighet kommer til å bli en storselger her hjemme.

Det er Volvos nykommer som toppet stemningen under Autostrada sin Bilgalla fredag kveld.
Det er Volvos nykommer som toppet stemningen under Autostrada sin Bilgalla fredag kveld.

Stemningen er nærmest elektrisk i det duken dras av bilen, som kommer rett fra Milano.

Vårt førsteinntrykk er at Volvo har vært tro mot konseptbilen. Her har de turt å tenke litt annerledes, både med tanke på design og funksjoner interiørt. Men tross særpreg, er det lett å kjenne igjen det nye og moderne designspråket til Volvo. Dessuten oppleves bilen mye romsligere i virkeligheten, kontra bilder. Når vi prøvesitter er det overraskende god plass både foran og bak.

Blant flere avdukinger i Skien denne kvelden, er det utvilsomt Volvoen som trekker mest oppmerksomhet. Flere hundre mennesker strømmer nysgjerrige til bilen for å bli bedre kjent med den.

Akkurat avduket i Milano: Her er Volvos nye storselger

Rundt 500 kunder samlet seg for å se flere spennende bilnyheter samlet på ett sted.
Rundt 500 kunder samlet seg for å se flere spennende bilnyheter samlet på ett sted.

Solgt flere usett

– Responsen er jo helt fantastisk. Dette er virkelig en pangstart for nye XC40 i Norge. Jeg er overbevist om at denne kommer til å treffe det norske markedet med storm – det er jo bare å se på engasjementet rundt bilen her og nå, forteller Brede Bomhoff, daglig leder i Autostrada Volvo.

Han legger til at de allerede har solgt 8-10 biler usett, og at forventningene er høye i tiden som kommer. De første kundebilene ankommer imidlertid ikke Norge før i slutten av mars neste år.

Prisene på XC 40 starter på 510.000 kroner her hjemme. Da får du 190 hk dieselmotor, og Momentum utstyrsnivå. Skal du ha R-design, tilsvarende bilen som akkurat er avduket, blir prisen 553.000 kroner, med samme motor.

Volvo har elbil på gang, så mye skal den koste

Flere lanseringer

Det er også bekreftet at Volvo XC40 etter hvert kommer som ladbar hybrid, samt en helelektrisk utgave. Men foreløpig er det altså bensin- eller dieselmotor som gjelder.

Selv om XC40 blir publikums-favoritten hos Autostrada sin Bilgalla, er det også andre spennende nyheter som har Norgespremiere denne kvelden.

Jaguar XF Sportbrake, Jeep Compass og splitter nye Subaru XV debuterte også – vi i Broom kommer tilbake med utfyllende informasjon om disse.

Under kan du se flere bilder fra lanseringen av Volvo XC 40 i Skien:

Rekordlang ventetid: Stopper nye kontrakter på elbilen