HET OM DAGEN: Alexander Sørloth.
HET OM DAGEN: Alexander Sørloth. Foto: Sakis Savides

Sørloth hylles etter scoring og tre assist: – Superligaens beste spiller

Trønderen var med å sende Midtjylland opp på tabelltopp i Danmark.

Alexander Sørloth (21) fortsetter storspillet i den danske Superligaen. Fredag noterte han seg for én scoring og tre målgivende pasninger i 4-2-seieren over Horsens.

– Superligaens beste spiller, slår TV 3-journalist Søren Frederiksen fast på Twitter.

Midtjylland-angriperen satte selv inn 1-0-målet med hælen. Så inntok Sørloth servitørrollen og leverte tre assist, før han ble byttet ut i sluttminuttene ut til stående applaus av hjemmepublikum.

– Superligaens største profil? Sørloths fysikk og spillestill ligner på Andreas Cornelius, som de savner i hovedstaden. Det skal «midtjyderne» være glade for. Han er et monster, skriver Frederik Steen Nielsen i DR.

Cornelius hadde et mislykket opphold i Premier League og Cardiff etter en overgang for nesten hundre millioner kroner, men en retur til FC København fikk fart på karrieren igjen. Nå spiller han for Serie A-klubben Atalanta.

Seieren gjør at Midtjylland topper Superligaen før resten av helgens runde. FC København på sjetteplass er ti poeng bak med én kamp til gode.

– Gjestene hadde absolutt ingen trekk mot Alexander Sørloth, som kjørte over Bo Henriksens lag. For en prestasjon, skriver Nielsen om kampen.

Sørloth startet begge kampene for Norge under landslagsoppholdet tidligere denne måneden. Han scoret ikke, men imponerte i hjemmemøtet med Nord-Irland. Landslagssjef Lars Lagerbäck sa etter kampen at det var viktig å gi trønderen internasjonal erfaring med tanke på neste kvalifisering.

Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten med åtte mål. Listen toppes av en annen nordmann, Pål Alexander Kirkevold, som scoret elleve mål på tolv kamper.