West Ham ydmyket av Brighton: – Bilic ser ut som en slagen mann

Presset øker ytterligere på West Ham-manager Slaven Bilic etter 0-3-tapet for Brighton.

West Ham - Brighton 0-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Slaven Bilic var allerede hardt presset etter at West Ham skuffet forrige sesong. Starten på sesongen har ikke vært noe mer oppløftende for West Ham og Bilic, som gikk på et stygt 0-3-tap for tabellnabo Brighton på eget gress fredag kveld.

– Han ser ut som en slagen mann, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om Slaven Bilic.

– Det er veldig skuffende og frustrerende, og som manager tar jeg det fulle ansvaret, sa Bilic i et intervju rett etter kampslutt.

Premier League-ekspertene Simen Stamsø Møller og Petter Myhre tror kroaten er ferdig som West Ham-manager.

– Jeg tror Bilic er ferdig, for det har ikke bare vært denne sesongen. Hadde det bare vært dét, burde han fått tid til å snu det, sier Myhre.

– Han har fått sine spillere, det er viktig å nevne. Forrige sommer ble det hentet mange han nødvendig ikke ville ha, fortsetter Simen Stamsø Møller.

To mål av Glenn Murray og ett av José Izquierdo sørget for Brighton-seieren.

Brighton var best i åpningsminuttene på London Stadium, og etter ti minutters spill slo Pascal Gross et godt frispark inn i boksen. Glenn Murray fikk gå opp helt alene og stange gjestene i føringen.

– Det er nydelig gjort, og Pascal Gross er involvert i det meste. En kanonsignering har det vært. Når Glenn Murray får disse sjansene, er han veldig effektiv, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller.

West Ham presset på for 1-1, men slet med å skape de store målsjansene. Like før pause var Javier Hernández nær med et skudd fra tjue meter som barberte stolpen.

– Veldig vanskelig å sette den derfra, men godt forsøk, sa Stamsø Møller.

I stedet smalt det på den andre siden av banen. José Izquierdo dro seg fint inn fra venstre og banket til fra drøyt tjue meter. Ballen gikk via West Ham-keeper Joe Hart og opp i vinkelen til 2-0 for Brighton sekunder før pause.

– Brighton slapp seg ned etter ledermålet og jeg er sikker på at Chris Hughton grublet på hva han skulle si pausen. Nå blir pausepraten helt annerledes for både Hughton og Slaven Bilic, mente Stamsø Møller.

West Hams kroatiske manager kastet inn André Ayew til andre omgang, men kampbildet var det samme som i store deler av første omgang: Vertene hadde ballen mye, men slet med å skape store sjanser på Brighton.

Etter 73 minutters spill burde Murray lagt på til 3-0 for Brighton etter strålende forarbeid av Anthony Knockaert, men Joe Hart reddet alene med Murray.

Sekunder senere skulle Murray få sin andre for dagen, for sekunder etter bommen ble han felt av Pablo Zabeleta. Dommer Martin Atkinson kunne ikke annet enn å dømme straffespark, og Murray satte sikkert inn 3-0 midt i mål.

– Han har gjort livet fryktelig surt for West Ham i kveld. Beinet til Pablo Zabaleta kommer ut, og det er aldri noen tvil om hva Martin Atkinson kommer til å gjøre, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.