Klopp forundret over Mané-uttak: – Aner ikke hvordan han kan vite det

En skadet Sadio Mané er tatt ut i Senegals tropp til de neste landskampene. Det forstår Liverpool-manager Jürgen Klopp lite av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 17.00.

Sadio Mané er ventet å være ute i seks uker med lårskaden han pådro seg mot Kapp Verde 7. oktober. Likevel er Liverpools kanskje beste spiller inkludert i Senegals tropp som møter Sør-Afrika over to kamper 10. og 14. november.

– Det er ingen tvil om at han kommer til å bli klar til dobbeltkampen mot Sør-Afrika og at han kommer til å være hundre prosent frisk. Frem til nå har han bare trent individuelt og løpt rett frem, men neste uke kommer han til å trene hardere og med ball, forklarte landslagssjefen Aliou Cissé ifølge The Guardian.

Dersom det blir de seks forventede ukene på sidelinjen for Mané, vil han ikke være tilbake før 18. november.

Se hvordan Liverpool knuste Maribor 7-0 i Sportsnyhetene øverst!

Uttalelsen til den tidligere Portsmouth- og Birmingham-spilleren forundrer Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Jeg aner ikke hvordan han kan vite det. Jeg vet ikke selv, så det er status. Sadio er fortsatt på rehabilitering, og han har ikke vært utendørs for tester. Det er situasjonen for øyeblikket, sa tyskeren på fredagens pressekonferanse.

– Skulle han bli frisk tidligere, blir jeg virkelig glad, men det er det ingen som vet akkurat nå. Jeg har ikke mer å si om den saken. De har noen viktige kamper, de trenger ett poeng for å kvalifisere seg til VM-sluttspillet, så jeg kan forestille meg presset, men vi kan ikke endre situasjonen, fortsatte han.

Liverpool-manageren vet at han ikke kan nekte Senegal å ta med Mané.

– Om Sadio er frisk, så kan vi ikke skjule det, og jeg tror ikke vi kan holde ham her. Da drar han på landslagssamling med Senegal. For øyeblikket vet jeg ikke hva som kommer til å skje, sier han.

Klopp uttalte tidligere denne uken at han forventer at Adam Lallana er tilgjengelig igjen etter landslagsoppholdet neste måned. Det er derfor ventet at den engelske landslagssjefen Gareth Southgate ikke inkluderer Lallana i troppen for kampene i november. Midtbanespilleren har vært ute med lårskaden han pådro seg i en treningskamp mot Atlético Madrid i august.

Liverpool har spilt to kamper uten en skadet Mané, først det målløse ligaoppgjøret mot Manchester United og så 7-0-seieren over Maribor i Mesterligen. 25-åringen var imidlertid ute tidligere denne sesongen da han sonet karantene for det røde kortet han pådro seg mot Manchester City.

– Mané har en type spillestil som ingen av de andre i front har. Han er mye mer direkte, tøffere og vondere å møte for motstanderne. Og så har han en gjennombruddskraft som ingen av de andre har på topp. Dette er et kjempetap for Liverpool, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre da det ble klart at seks uker på sidelinjen ventet Sadio Mané.