Antonio Conte og Chelsea er inne i en dårlig periode.
Antonio Conte og Chelsea er inne i en dårlig periode. Foto: Glyn Kirk

Presset Conte forsvarer treningsregimet

Chelseas dårlige form og mange skader fører til kritisk søkelys på manager Antonio Conte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På fredagens pressekonferanse før lørdagens TV 2 Sport Premium-sendte kamp mot Watford (avspark kl. 13.30), måtte Antonio Conte (48) svare på flere kritiske spørsmål.

Den regjerende seriemesteren har to tap på rad i ligaen og en uavgjort i Mesterligaen. Samtidig som flere spillere sliter med skader, skal treningene være like intense som forrige sesong – da kampbelastningen var mye mindre.

På pressekonferansen fredag ble han spurt om han kom til å endre på treningsmetodene på grunn av skadene.

– Nei, Når du spiller i fire turneringer, er dette veien du må gå, sa Conte, som var usikker på om treningsregimet er årsaken til skadene.

– Jeg vet ikke. Metodene mine er de samme som forrige sesong. Vi trener kanskje 70 prosent mindre enn forrige sesong, og kanskje det er problemet. Det taktiske og fysiske aspektet siden vi spiller kamp hver tredje dag. Kanskje vi betaler for det.

Midtbanetrøbbel

The Times skrev fredag at Chelsea-stjernene er frustrerte over treningsregimet. De skal synes at det er for intenst og for mye sett i sammenheng med antallet kamper. De skal likevel støtte manageren, men ønsker at han endrer seg litt.

Til kampen mot Watford, som er viktig å vinne for å holde tritt med tetlagene, er det potensielt trøbbel sentralt på midtbanen. N'Golo Kanté og Danny Drinkwater er uaktuelle, mens Tiemoué Bakayoko og David Luiz er småskadet. Det betyr at Cesc Fabregas er den eneste helt friske sentrale midtbanespilleren.

Heldigvis ser det ut som spissen Alvaro Moratas retur fra skade mot Roma tirsdag gikk fint, slik at han kan lede angrepet mot Watford, som er to poeng foran Chelsea.

Unngikk spørsmål om styret

Conte ble også grillet om rapporter som sier at Chelsea-styret skal være utålmodige med ham og om han føler at han er under press.

De spørsmålene gled italieneren elegant unna. Han valgte i kjent stil å fokusere på at det viktigste er hardt arbeid på treningsfeltet, og påpeke at han er fornøyd med spillernes innsats.

Han ble også spurt om José Mourinho, som etter Manchester Uniteds seier over Benfica kom med kritikk av managere som klager over at de har mange spillere skadet, slik man kan påstå at Conte har gjort.

– Irriterer det deg?

– Trenere må snakke om sin egen jobb og sitt eget lag. Dette er et dumt tema. Det er morsomt å se at du er interessert i det, svarte Conte.