Mourinho forventer Zlatan-retur før nyttår

José Mourinho har «en følelse» av at Zlatan Ibrahimovic snart er tilbake på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Huddersfield mot Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag ettermiddag klokken 16.00.

Se pressekonferansen med Mourinho i videovinduet øverst!

José Mourinho har tidligere uttalt at man ikke kan forvente Zlatan Ibrahimovic tilbake i spill før etter jul, men nå kommer Manchester United-manageren med en oppdatering som vil glede Zlatan-fansen.

– Zlatan er her (treningsanlegget på Carrington) og jobber. Han er under vår kontroll, og han jobber veldig, veldig hardt. Han er ikke tilbake i løpet av et par uker. La han få den tiden han trenger, sa Mourinho på pressekonferansen før Huddersfield-kampen, før han la til:

– Jeg tror han vil være tilbake i 2017, men det er bare en følelse jeg har.

Ibrahimovic har vært ute med den alvorlige kneskaden han pådro seg i Europaliga-oppgjøret med Anderlecht forrige sesong, men tidligere i høst fikk han likevel ny kontrakt med United.

José Mourinho ble spurt om det er aktuelt å forsterke stallen i januar.

– Jeg vet ikke hva jeg skal svare på det. Det er riktig at jeg ønsket fire spillere i sommer. Alle vet hvilken posisjon og dere vet kanskje også spilleren, men det skjedde ikke. Vi har gjort det beste ut av det, sa portugiseren, som trolig tenker på Inter-vingen Ivan Perisic, som man aldri fikk tilslag på og siden har forlenget med Milano-klubben.

– Det er normalt at vi opplever skader, det er noe som skjer alle lag. Det er noen lag som har en fenomenal sesong uten at noen en gang brekker en negl, men jeg forventer en normal sesong der Zlatan, Marcos Rojo, Paul Pogba og Marouane Fellaini kommer tilbake, men hvor det også blir nye skader. Det er helt normalt, fortsatte Manchester United-manageren, før han fikk nok et spørsmål om overgangsvinduet som åpner i januar.

– Jeg ønsker ikke å snakke om januar. Vi er i oktober. Vi snakker om markedet når vinduet åpner i januar.

Mourinho visste ikke status på når Paul Pogba er tilbake, men kunne fortelle at Marcus Rashord er klar til møtet med Huddersfield. De samme spillerne som var tilgjengelige mot Benfica er med i lørdagens kamp, opplyser han. Mourinho avviste at Luke Shaw er aktuell igjen, men at han «jobber».

José Mourinho hevdet denne uken at han aldri klaget på skader, og pekte på Premier League-kollegene. Chelsea-manager Antonio Conte lot seg fyre opp av uttalelsene, og italieneren ba Manchester United-manageren «tenke mer på eget lag og se mer på seg selv». Mourinho gjentok kritikken fredag.

– Alle vet at enhver manager ønsker å ha alle spillerne sine tilgjengelige, men det handler om hvordan du forholder deg til skader. Noen gjentar gang på gang at laget ikke er det sterkeste, og at spiller A, B eller C er borte. For oss betyr det at vi gir sjansen og viser tillit til andre spillere. Vi kommer med det vi har, og det er bra, sa den tidligere Chelsea-manageren.