MÅ LÆRE SEG Å SPYTTE: Leif Einar «Lothepus» fikk så hatten passet av Vinmonopolet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MÅ LÆRE SEG Å SPYTTE: Leif Einar «Lothepus» fikk så hatten passet av Vinmonopolet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Lothepus bannlyst av Vinmonopolet

Lothepus har gått inn i alkoholbransjen, men er ikke lenger velkommen på fagmesser i regi av Vinmonopolet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-kjendisen fra Odda lanserte en alkoholholdig sider i fjor, og var i vår invitert på Vinmonopolets såkalte nyhetssmaking for alle sine ansatte og leverandører.

Leif Einar Lothe, aka Lothepus (47), var tilstede for å promotere sin egen sider, og hadde med seg Petter Pilgaard.

De to brøt all kodeks hos vinmonopolet. Det forventes nemlig at man smaker og spytter ut alkoholen. Det var ikke oddingen klar over, skriver Bergens Tidende, og det endte med med «en hendelse» som førte til at Lotepus ble bannlyst fra framtidige prøvesmakingsarrangementer i regi av Vinmonopolet.

– Jeg kan bekrefte at Lothepus ikke er velkommen på våre arrangement. Det var en hendelse sist som ikke er forenlig med regelverket vårt, sier driftssjef på Vinmonopolet, Bjørn Wilhelmsen til BT.

Lothepus sier han ikke forsto at det var meningen de skulle spytte ut smaksprøvene.

– Der jeg kommer fra, er det ikke normalt å spytte ut fin skjenk. Jeg så at andre spyttet, men trodde det var fordi de ikke likte smaksprøvene. At jeg burde spytte ut dyr konjakk, er noe av det dummeste jeg har hørt, sier Lothepus til avisa.

Lothepus har inngått en samarbeidsavtale med Hansa Borg Bryggerier som innebærer at cowboyen fra Odda skal utvikle et øl sammen med bryggeriet som får navnet Lothepils.